• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo bio bliži pobjedi u derbiju protiv Zrinjskog! Sve prštalo na "Grbavici", nedostajali samo golovi (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Derbi utakmica 19. kola prvenstva Bosne i Hercegovine opravdala je očekivanja u svojevrsnom duelu novih trenera Željezničara Brune Akrapovića odnosno stratega Zrinjskog Željka Petrovića.

 Željezničar Zrinjski 19. kolo Liga BiH Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Prštalo je na "Grbavici" svih 90 minuta, prvo poluvrijeme je bilo bolje od drugog, Željezničar je imao više zrelijih šansi protiv Zrinjskog i sigurno je nezadovoljniji zbog svega viđenog na subotnjem meču koji je okončan najnepopularnijim rezultatom.

ŽELJEZNIČAR - ZRINJSKI 0:0

Na otvaranju derbija prvog proljećnog, odnosno 19. kola, već u devetom minutu zatresla se mreža Želje, ali je sudija Ermin Sivac opravdano poništio pogodak Igora Savića zbog prekršaja u napadu nad Edinom Cocalićem.

Plavi su uzvratili u 20. minutu kada je Džozef Amoa sam izišao ispred golmana Mostaraca Marka Marića, koji je ukrotio njegov šut i spasio mostarsku ekipu. 

Čuvar mreže Zrinjskog bio je junak i poslije kontre Želje sedam minuta kasnije kada je odbranio novu situaciju "oči u oči", ali ovog puta loše je šutirao Dženan Haračić.

Najbolju šansu za "plemiće", tačnije dvije stopostotne propustio je najprije Nemanja Bilbija, kapiten gostiju, a onda i nakon kornera golman Želje Vedad Muftić je odbranio udarac Hrvoja Barišića, a odbijanac Marija Ćužea zaustavio je na putu prema mreži napadač domaćina Sulejman Krpić.

U drugom poluvremenu, prvu veliku šansu kreirao je ponovo Željo i to u 59. minutu kada se Haris Ovčina našao u mat poziciji, međutim, njegov volej s pet metara je završio visoko iznad prečke gostujućeg kola.

Do kraja utakmice nije bilo prilika iz kategorije stopostotnih, ali je bilo žestoke borbe i na trenutke gužve i naguravanja igrača oba tima.

Prvu "frku" kreirao je napadač Zrinjskog Franko Sablić, koji je zakačio golmana Želje, na sreću sve se brzo završilo sportskim pozdravom i žutim karton za gostujućeg fudbalera.

Potom je Amer Hiroš burno reagovao na odluku sudije Sivca da svira prekršaj, iako se činilo da nije postojao, a onda se napravila nova gužva i naguravanje iz kojeg po Hiroševu sreću nije bilo opomena, pa je ostao na terenu s obzirom da je od ranije imao jedan žuti.

Na kraju remi, koji na ruku ide banjalučkom Borcu, koji u nedjelju dočekuje Tuzlu siti i može već poslije prvog meča da dodatno uveća bodovnu prednost u odnosu na drugoplasirane "plemiće".

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Haračić, Hiroš, Drljo, Karić, Amoah, Ovčina. Trener: Bruno Akrapović

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Barišić, Korda, Savić, Ivančić, Tičinović, Ilinković, Ćuže i Bilbija. Trener: Željko Petrović


PREMIJER LIGA BIH - 19. KOLO

Subota:

Posušje - Zvijezda 09 2:0 (1:0)
/Lučić 27, Boban 87/

Igman - GOŠK 1:2 (0:1)
/Ramić 72 - Šero 32, Hasukić 64/

Željezničar - Zrinjski 0:0

Nedjelja:

Sarajevo - Široki Brijeg (13.00)

Borac - Tuzla siti (17.30)

Odigrano u petak:

Sloga Meridian - Velež 0:0




Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC