• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester junajted pronašao sportskog direktora, ali Njukasl traži veliku odštetu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mančester junajted navodno će izdvojiti preko 10 miliona evra da bi doveo sportskog direktora.

 Mancester junajted daje 10 miliona evra za sportskog direktora Njukasla Izvor: Gareth Fuller / PA Images / Profimedia

Mančester junajted pravi reorganizaciju kluba i na drugim pozicijama. Tako je pronašao novog sportskog direktora, Dena Ešvorta iz Njukasla. Čelnici kluba oduševljeni su načinom na koji je radio u redovima "svraka" poslije dolaska novih vlasnika i žele da ga vide na "Old Trafordu". Istu želju ima i on.

Ali, kao što to obično biva, uvijek postoji neka začkoljica. Njukasl nema namjeru da ga pusti tek tako i za obeštećenje traži preko 10 miliona evra. Pregovori su u toku, crno-bijeli ne žele da ga puste da ode, dok "crveni đavoli" pokušavaju da prođu što bolje i da za otkup ne daju toliku sumu novca.

Prilikom dolaska u Njukasl Ešvord je potpisao ugovor u kome stoji da "ne može da radi ni u jednom drugom timu prije 2025. godine, osim u slučaju plaćanja kompenzacije." Ešvort je radio u reprezentaciji Engleske, u mlađim kategorijama, kada su ostvareni veliki uspjesi i poslije toga otišao je u klupski fudbal. Radio je u Brajtonu, bio je ključna figura u angažovanju Grejema Potera i proboju tima. Poslije toga došao je u Njukasl u kom je od 2022. godine.

Hoće li postati sportski direktor Junajteda? Šanse za to su velike. Jasno je da je čuvenom klubu potreban neko sa iskustvom i dobrom reputacijom. Posebno ako se uzmu u obzir transferi od dolaska Erika Ten Haga. Samo ove sezone za Mejsona Maunta izdvojeno je 65 miliona evra, za Andrea Onanu 50 miliona, a prošle sezone je Entoni plaćen 95 miliona evra, Kazemiro 71, Lisandro Martinez 58, sezonu prije toga za Džejdona Sanča izdvojeno je preko 100 miliona, a on je sada na pozajmici u Dortmundu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC