• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapamtite ime: Luis Zećević-Džon! Majka mu je Srpkinja, igra za Arsenal - da li ga Piksi prati?

Da li bi i Luis Zečević Džon mogao da zaigra za Srbiju?

 Ko je Luis Zečević Džon Izvor: Instagram/louiszecevicjohn

Luis Zečević-Džon. Ime koje vam na prvu loptu vjerovatno ništa ne znači. Otkrićemo vam o kome se radi. U pitanju je momak rođen 20. januara 2006. godine koji igra za Arsenal, ima srpsko porijeklo i u teoriji bi mogao da obuče dres "orlova".

Hoće li Dragan Stojković Piksi uspjeti da "ukrade" još jednog bisera kao što je bio slučaj sa Lazarom Samardžićem? Vidjećemo, ali je ovaj momak već oduševio mnoge u Arsenalu. Otac mu je Britanac sa Kariba, majka Srpkinja iz Sarajeva "Najmanje nekoliko puta godišnje posjećujem Beograd, bliski članovi porodice mi tamo žive", rekao je Luis za portal "Medium". Inače, on igra za mlađe kategorije u reprezentaciji Engleske.

O kakvom talentu se radi govori i to da se nalazi u timu Arsenala do 18 godina, a da je tek nedavno proslavio 16. rođendan. Primijetili su ga skauti Arsenala još kada je imao 11 godina, kada je dao 21 gol na šest mečeva. Potpisao je i ugovor sa "Najkom" što je pokazatelj koliko je cijenjen u svijetu fudbala.

"Dobio sam veliku šansu u Arsenalu i zahvalan sam na tome. Želim da zadržim svoju poziciju u timu i to je za mene trenutno ključ. Moram da nastavim da radim naporno i da imam uticaj na igru, vidjećemo šta će biti u budućnosti."

Igra kao desno krilo, ali može da pokrije više pozicija. "Volim da budem u napadačkoj liniji, obožavam da postižem golove i da asistiram. Rekao bih da sam po malo od svega, teško mi je da izaberem na koga podsjeća moj stil igre. Ako moram da biram, onda bih rekao Mbape po brzini i driblingu, Sadio Mane po vještinama i možda Hari Kejn ili Robert Levandovski po šutu."

Otkrio je i ko mu je omiljeni srpski igrač. "Dušan Vlahović. Njegova strast za igru sija kada god je na terenu, njegove golgeterske sposobnosti su impresivne. Sergej Milinković-Savić je takođe još jedan sjajan igrač kog volim."

Ima i englesko i sprsko državljanstvo. "Imam tu sreću da se nalazim u poziciji da mogu da predstavljam obje zemlje. Bio bih počastvovan da budem dio bilo koje od te dvije reprezentacije."

U odnosu na mnoge druge fudbalere, on ne želi da "poleti", ima svoje ciljeve i planove. "Ne limitiram sebe na jedan san, koliko god uspjeha i sreće da imam, ka tome ću da stremim. Ako budem imao uspješnu karijeru vratiću se na ovaj momenat i moći ću da dam bolji odgovor na to pitanje. Čast mi je što sam dio Arsenala, velikog kluba", zaključio je Zečević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC