• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jirgen Klop nakon osvojenog Liga kupa sa "djecom" Liverpula: Najposebniji trofej u trenerskoj karijeri! VIDEO

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Liverpul je savladao Čelsi na "Vembliju" poslije produžetaka golom Virdžila Van Dajka u 118. minutu i osvojio pehar engleskog Liga kupa.

 Jirgen Klop izjava nakon osvojenog Liga kupa sa Liverpulom Izvor: Shutterstock

S obzirom da je menadžer Liverpula Jirgen Klop imao brojne kadrovske probleme, počeo je meč sa 20-godišnjim Konorom Bredlijem i Harvijem Eliotom.

Zbog povreda nije mogao da računa na Dioga Žotu, Trenta Aleksander-Arnolda, golmana Alisona i Kurtisa Džonsa, kao i ključnih napadača Mohameda Salaha i Darvina Nunjeza, kao i veziste Dominika Soboslaja.

Još kad je u 28. minutu ostao bez Rajana Gravenberha činilo se da pomoći nema za Liverpul...

Međutim, Klop se odvažio se i na teren poslao 19-godišnjake Džejmsa Mekkonela i Bobija Klarka, zajedno s 18-godišnjim Džejdenom Densom. Zatim je dodao i 21-godišnjeg Džarela Kvansaha, sve s klupe za rezerve.

Sva četvorica "dječaka" su izgledala smireno i nepokolebljivo do odlučujućeg pogotka Van Dajka u 118. minutu, što je donijelo veliko slavlje za sve pristalice kluba sa "Enfilda".

Posebno za Klopa, iako je formalno Liga kupa "najnebitniji" trofej u Engleskoj.

Njemački stručnjak je tokom trenerske karijere osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu sa Liverpulom, kao i Bundesligu sa Borusijom Dortmund, ali je poslije meča na "Vembliju" istakao da je ovo bilo nešto posebno.

"Napolju su mi rekli da se ne osvajaju trofeji s djecom. Napišite to opet. U mojih više od 20 godina karijere kao menadžera, ovo je najposebniji trofej koji sam ikada osvojio", rekao je Klop.

"Ponekad me pitaju jesam li ponosan na ovo ili ono, volio bih da mogu češće osjećati ponos, ali danas sam bio ponosan na apsolutno sve. Gledajući lica djece nakon utakmice, Džejden Dens, možete li stvoriti priče u fudbalu koje niko nikada neće zaboraviti - ovo ako nađete istu priču s igračima iz akademije koji nastupaju protiv vrhunske, vrhunske strane, i pobjeđuju, tako mi to radimo".

"Ovo je bilo tako posebno", dodao je menadžer Liverpula, koji je rekao da dob nije bila u njegovom procesu razmišljanja kada je birao svoju ekipu.

"Vidjeli ste okolnosti, imali smo problema prije utakmice. Oni su postali veći tokom meča. Ovu noć nikad neću zaboraviti i ako niko drugi to ne vidi tako, nema problema. Za mene je ovo stvarno lijepa uspomena zauvijek", zaključio je njemački trener.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC