• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava sa Laciom? Mauricio Sari bijesan: Nezasluženo vođstvo, cijelu utakmicu igrali smo bez volje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lacio poveo protiv Fiorentine, pa ostao bez ičega - "nebeskoplavi" doživjeli već deseti poraz u sezoni.

 Mauricio Sari Izvor: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock

Trener Lacija Mauricio Sari nije krio nezadovoljstvo nakon poraza od Fiorentine (1:2). Nije bio bijesan samo zbog gubitka bodova, nego zbog stanja na terenu, odnosno činjenice da je njegova ekipa izgledala veoma loše tokom svih 90 minuta meča u Firenci.

Pobjeda protiv Torina (2:0) sredinom sedmice dala je nadu Sariju da njegov tim može odigrati dobar meč na stadionu "Artemio Franki", čak je Lacio i poveo u finišu prvog dijela, ali je u nastavku ostao bez ičega.

Tri puta je prečka bila saveznik gostiju prije nego što su poveli golom Luisa Alberta, koji nije postigao gol u Seriji A od oktobra, zatim su opet imali sreće nakon izjednačenja, kada je Niko Gonzales sa "bijele tačke" pogodio stativu.

Ipak, nakon odbrane Ivana Provedela poslije šuta Lukasa Beltrana, lopta se odbila do Đakoma Bonaventure za preokret 2:1, pa je Fiorentina preskočila Lacio na sedmom mjestu na tabeli.

"Ekipa nije reagovala na nezasluženo vođstvo, promašen penal ili zaostatak. Mentalno je bila bezvoljna tokom čitave utakmice," rekao je Sari za "Skaj sport Italija".

"Postoji nekoliko razloga za to, imali smo tri igrača na terenu sa simptomima gripa, dva ili tri igrača su trenirala samo jednom u mjesec dana i zaista im je potreban odmor. Postojala je opasnost da se ovo desi, ali pad je bio previše očigledan. U ovom trenutku moramo da se zapitamo da li imamo fizičku i mentalnu strukturu da izdržimo četiri takmičenja", bez dlake na jeziku komentarisao je trener Lacija dešavanja u posljednje vrijeme.

Lacio očekuje još jedna važna utakmica u petak protiv Milana, koji je na trećem mjestu, a zatim revanš utakmica osmine finala Lige šampiona protiv Bajern Minhena.

"Nalazimo se u vrlo teškoj situaciji, to je očigledno. Podstičem ekipu da razmišlja samo o narednoj utakmici. Nažalost, ova ubitačna serija utakmica će se nastaviti, mogu samo da se nadam da ćemo u nekom trenutku moći da odmorimo neke igrače kako bismo ih doveli u bolju fizičku i mentalnu kondiciju."

Podsjetimo, Lacio je u finalu Superkupa Italije ubjedljivo poražen od Intera (0:3), čime je propustio priliku da osvoji trofej, dok je u Kupu Italije stigao do polufinala, gdje će igrati sa Juventusom.

Za razliku od Serije A, Lacio "gura" sasvim dobro u Evropi. Sarijev tim prošao je u nokaut fazu takmičenja, a onda golom najboljeg strijelca Ćire Imobilea savladao Bajern Minhen 1:0 u prvom meču osmine finala.

Iako ni Bavarci nisu u blistavoj formi, Lacio će u revanšu 5. marta morati da odigra mnogo bolje nego sinoć protiv Fiorentine da bi eliminisao njemački tim i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC