• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja pogledom pratio Dibaline majstorije: Het-trik sjajnog Argentinca, Torinu ne pomaže ni špijun

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Paulo Dibala napunio mrežu Vanje Milinković-Savića.

 Paulo Dibala Izvor: Shutterstock

Kakvo veče za Paula Dibalu!

Romin "mađioničar" do vrha je napunio mrežu Vanje Milinković-Savića, te sa tri gola bio najzaslužniji za trijumf "vučice" protiv nezgodnog Torina - 3:2 (1:1).

Poslao je hrvatski stručnjak Ivan Jurić "špijuna" da isprati trening Rome, kako bi vidio šta mu to sprema Danijele de Rosi, ali mladi stručnjak je nadmudrio iskusnog trenera Torina, čija ekipa nije imala rješenje za argentinskog golgetera.

Mučili su se domaći igrači, očigledno fizički potrošeni nakon 120 minuta i penala protiv Fejnorda, ali su na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Osim stative Rasmusa Kristensena, u prvih 40-ak minuta nije bilo izglednijih prilika, a onda je Roma povela. Sardaru Azmunu pripala je uloga startera ispred Romelua Lukakua, a Iranac je u 42. minutu iznudio jedanaesterac. Dibala je namjestio loptu i rutinski zatresa mrežu srpskog golmana. Ipak, izjednačenje je stiglo samo dva minuta kasnije.

Veoma dobar na golu Rimljana ponovo je bio Mile Svilar. Srpski golman uživa veliko povjerenje novog trenera, te iz utakmice u utakmicu pokazuje da mu je mjestu prvoj postavi. Ipak, kod gola Duvana Zapate nije imao šanse - Kolumbijac je nadskočio svoje rivale i u svom stilu glavom pogodio nebranjeni dio mreže.

Rezultatskim egalom okončano je prvih 45 minuta, a onda u nastavku još više uzbuđenja.

Izvor: Shutterstock

Ponovo je Dibala zablistao u 57. minutu. Odlučio se za šut sa velike daljine i pogodio uz samu stativu. Ništa nije mogao Milinković-Savić, koji je pogledom ispratio loptu iza svojih leđa. Dvanaest minuta kasnije, još jedna lopta u golu Torina.

Lukaku je ušao s klupe i odigrao odličan pas za Argentinca, koji postiže treći gol i tako dolazi do prvog het-trika u dresu Rome. Tri puta je šutirao "La Hoša" i sve tri puta je matirao Milinković-Savića, koji nije bio ni blizu da odbrani bar jedan od ovih šuteva.

Uspio je Torino autogolom Dina Hajsena da smanji na 3:2 u 88. minutu, ali do kraja nije imao snage da se vrati u meč.

Roma je stigla na samo dva boda zaostatka za Atalantom, koja je u ovom kolu podijelila bodove sa Milanom. Na četvrtom mjestu je i dalje Bolonja, sa četiri boda prednosti nad Rimljanima i sasvim je izvjesno da ćemo do kraja sezone u Seriji A gledati veliku borbu za plasman u Ligu šampiona.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC