• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski golman je heroj "vječnog grada" - odbranio dva penala protiv Fejenorda! Eliminisan tim Dekija Stankovića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski golman Mile Svilar najzaslužniji je za plasman Rome u osminu finala Lige Evrope, dok je Ferencvaroš Dejana Stankovića eliminisan u 1/16 finala Konferencijske lige.

 Konferencijska liga: Roma prošla Mile Svilar, ispao Ferencvaroš Dejan Stanković Izvor: Fabrizio Corradetti/IPA Sport/ip / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roma je poslije remija u Roterdamu (1:1) ugostila Fejenord na "Olimpiku", ali nije uspjela da preskoći holandski tim u 120 minuta, ali jeste nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Apsolutni junak pobjede Rimljana bio je mladi srpski golman Mile Svilar, koji je odbranio dva penala, a trijumf je "ovjerio" Nikola Zalevski - 4:2!

Romelu Lukaku je promašio dvije odlične šanse u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka, a onda mu je u drugoj seriji penala golman uhvatio živu loptu!

Tada se činilo da će "vučica" biti eliminisana, ali onda se ukazao Mile Svilar, koji je u drugoj seriji penala najprije odbranio udarac sa "kreča" Davida Hancka, a potom u sljedećoj i penal Irancu Alirezu Jahanbakšu, omogućivši Zalevskom da osigura nastup u osmini finala prošlosezonskom finalisti Lige Evrope i osvajaču Konferencijske lige iz 2022. godine.

Plasman među 16 najboljih timova Lige Evrope osigurao je i Olimpik iz Marseja, koji je na "Velodromu"  u revanšu savladao Šahtjor (3:1). U prvoj utakmici bilo je neriješeno 2:2.

Ukrajinska ekipa povela je u 12. minutu golom Georgija Sudakova iz jedanaesterca, a izjednačio je Pjer Emerik Obamejang u 23. minutu, što je bio njegov 31. gol u Ligi Evrope, čime je postao najbolji strelac takmičenja.

Olimpik je poveo golom koji je Ismaila Sar postigao u 74. minutu, a konačan rezultat postavio je Džefri Kondogbija u 81. minutu.

Sporting se takođe plasirao u osminu finala pošto je na svom terenu u Lisabonu remizirao 1:1 protiv Jang Bojsa. U prvoj utakmici portugalska ekipa pobijedila je 4:2.

Portugalci su poveli golom Viktora Đokereša u 13. minutu, a on je u 57. minutu propustio priliku da udvostruči prednost jer je promašio jedanaesterac. Konačan rezultat postavio je Silver Ganvula u 84. minutu, takođe iz penala.

U narednu rundu je plasman izborila i praška Sparta, koja je deklasirala Galatasaraj u revanšu i nakoknadila minus iz Istanbula (3:2).

Čehe je do prednosti doveo Anhel Presjad u osmom minutu, a izjednačio je Abdulkerim Bardakči u 16. Domaći su poveli pogotkom Indrita Tučija u 74, treći gol postigao je Lukas Haraslin u 80. a konačan rezultat postavio je Jan Kuhta u šestom minutu nadoknade vremena.

Ranije u četvrtak su plasman u osminu finala osigurali Frajburg, Karabag, Milan i Benfika, pa će se u petak u podne naći u žrijebu osmine finala u Nionu.

KONFERENCIJSKA LIGA

Fudbaleri Olimpijakosa takođe su se plasirali u osminu finala, ali konferencijske lige nakon što su pobijedili mađarski Ferencvaroš u Budimpešti rezultatom 0:1.

Izvor: Profimedia/Dha / Panoramic

Izabranike Dejana Stankovića izbacio je pogodak iz penala, koji je postigao Ajub El Kaabi u 45. minutu, pa je Olimpijakos prošao "duplim" minimalcem s obzirom da je prvi ostvario u prvoj utakmici u Atini.

Narednu fazu takmičenja, osigurao je i norveški Molde, koji je deklasirao Legiju u Varšavi (0:3) pogocima Fredrika Gulbrandsena u drugom i 67. i Eirika Heštada u 20. minutu.

Šturm iz Graca je slavio protiv Slovana iz Bratislave (0:1), i izborio plasman u sljedeću rundu s ukupnim rezultatom 5:1. Odlučujući gol postigao je Mika Bieret u 52. minutu.

Belgijski Sen Žil iznenadio je Ajntraht u Frankurtu, slavivši pobjedu od 1:2, pa s obzirom da je prvi meč u Belgiji okončan neriješeno 2:2, prošao je u osminu finala. Golove za Belgijance dali su Kameron Puertas u 47. i Denis Ekert Ajensa u 80. minutu, dok je Dina Ebimbe samo ublažio poraz ekipe iz Frankfurta osam minuta kasnije.

Senzaciju je ostvario i zagrebački Dinamo, koji je eliminisao španski Betis, pa će svi ovi timovi u petak od 13 časova čekati rivale u osmini finala, gdje su se već plasirali Lil, Makabi, Viktorija Plzenj, Briž, Aston Vila, Fiorentina, PAOK i Fenerbahče.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC