• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Dinama Sergej Jakirović: Bio sam uvjeren da dajemo gol Betisu! Protiv Rijeke isto kao sa Špancima

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sergej Jakirović i zagrebački Dinamo su eliminisali španski Betis i osigurali plasman u osminu finala Konferencijske lige.

 Dinamo Betis izjava Sergej Jakirović Izvor: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

"Modri" su napravili senzaciju i izbacili Betis!

Gosti iz Sevilje su vodili na poluvremenu i anurili prednost Dinama iz prve utakmice u Španiji, ali je početkom drugog dijela Japanac Takuro Kaneko.

Bivši strateg Zrinjskog i Rijeke Sergej Jakirović bio je razumljivo prezadovoljan plasman među 16 najbolji ekipa u najmlađem evropskom takmičenju.

"Moramo se opet malo proveseliti. Čestitam momcima na velikoj utakmici. Vjerovao sam da ćemo biti bolji u napadu jer smo njihove slabosti naučili. Nismo očajavali kad smo primili gol. Na poluvremenu sam rekao da igramo kao da je 0:0.Bio sam uvjeren da im možemo zabiti gol jer smo imali prilike. Naša krila su imala sjajne akcije, ovo je dobro za njihovo samopouzdanje", rekao je između ostalog Jakirović, a prenijeli hrvatski mediji.

Zagrepčani nemaju mnogo vremena za slavlje jer ih već u nedjelju očekuje veliki derbi protiv Rijeke na "Maksimiru", gdje će imati imperativ pobjede s obzirom da je njegov bivši tim, s kojim se nije razišao na lijep način, vodeći na tabeli prvenstva Hrvatske sa prednošću od šest bodova.

"Dinamu je svaka utakmica važna. Imamo dva dana da se regenerišemo. Pripremamo se za svaku utakmicu kao da nam dolazi Betis. Nadam se da ćemo odigrati sjajan derbi protiv Rijeke. Kao da sam prorok, rekao sam na konferenciji za štampu da ćemo se danas probuditi i da se nećemo povrijediti", dodao je Jakirović.

Zagrepčani će u petak u 13 časova saznati ime protivnika u osmini finala, a potencijalni protivnici "modrih" biće Lil, Makabi, Viktorija Plzenj, Briž, Aston Vila, Fiorentina, PAOK i Fenerbahče.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC