• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija u Zagrebu: Dinamo izbacio Špance iz Evrope!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatski šampion u osmini finala evro-takmičenja!

 Dinamo Zagreb izbacio Betis Izvor: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

Dinamo Zagreb izbacio je Betis iz Sevilje u šesnaestini finala Konferencijske lige! Na stadionu "Maksimir" u četvrtak meč je završen bez pobjednika (1:1), pa je pobjeda Dinama u Španiji golom Bruna Petkovića donijela hrvatskom šampionu plasman.

Zagrepčani će u petak u 13 časova saznati ime protivnika u osmini finala, nakon što su za sobom ostavili tim nekadašnjeg menadžera Mančester sitija, Manuela Pelegrinija. Gol odluke u četvrtak je postigao Japanac Takuro Kaneko, udarcem iz peterca u 59. minutu za konačnih 1:1, dovoljnih za ukupnu pobjedu.

Navijači Dinamo Zagreba podigli su kontroverznu zastavu na Maksimiru, a poslije meča slavili su veliku pobjedu svog tima i istorijski plasman u sljedeću rundu.

Direktan plasman u tu fazu takmičenja izborili su Lil, Makabi, Viktorija Plzenj, Briž, Aston Vila, Fiorentina, PAOK i Fenerbahče i neko od tih timova biće naredni protivnik Dinama.

Dinamo je prošao u nokaut fazu u grupi u kojoj je Viktorija Plzenj imala maksimalni učinak od šest pobjeda. Zagrepčani su bili drugi sa tri trijumfa (protiv Astane dva, Balkanija sa "Kosova" jedan) i bez obzira na to što Betis ima probleme sa povredama, ipak su Špancima svi unaprijed dali ulogu apsolutnog favorita. Međutim, na terenu je bilo drugačije i Dinamo je najprije ostvario istorijski, prvi gostujući trijumf u gostima protiv timova iz "Liga petica", a onda je u Zagrebu dovršio zadatak i zaokružio senzaciju.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Pa sad neka opet komentarisu o treneru

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC