• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile primio gol kao "Kengur", plakao u Matićevom naručju: Više nije klinac, sada je postao heroj Rima (VIDEO)

Mile Svilar je tema broj jedan u Italiji nakon fantastične partije i pobjede Rome nad Fejnordom.

 Mile Svilar junak Rima Izvor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Mile Svilar u tinejdžerskim danima važio je za jednog od najtalentovanijih golmana. Postao je najmlađi fudbaler u istoriji Benfike u avgustu 2017. godine, najmlađi golman u istoriji Lige šampiona samo nekoliko nedjelja kasnije, međutim njegova priča nije bila samo bajka.

Na utakmici protiv Mančester junajteda (18. oktobar 2017. godine) na "Da Lužu" primio je gol koji je na neki način bio komičan. Lopta je dugo putovala iz slobodnog udarca, a iako je Svilar uhvatio - sa njom je završio iza gol-linije. Sudija to nije vidio, ali jeste gol-tehnologija, a ispostavilo se da je to bio i jedini gol koji je viđen na njegovom debiju u Ligi šampiona i Benfika je izgubila. Miletu je bilo izuzetno teško zbog toga, iako je odlično branio na toj utakmici, pa ga je na kraju utakmice čak tješio i Nemanja Matić, tada igrač Mančester junajteda.


Nažalost, primljeni gol u stilu "Kengura" iz srpskog domaćeg filma, ili možda bolje rečeno Petra Borote, ostavio je velike posljedice po samopouzdanje mladog golmana. Odigrao je još samo nekoliko mečeva za Benfiku do 2021. godine (ukupno 23), pa je odlučio da potraži sreću u novom klubu. Pozvao ga je Žoze Murinjo, kome ga je upravo Nemanja Matić preporučio, a baš odlaskom "Specijalnog" iz kluba počela je njegova nova bajka, u 25. godini.

Mile Svilar je kod Danijelea de Rosija počeo da igra umjesto Ruija Patrisija i nakon što je oduševio u mečevima protiv Fejnorda (1:1) i Frosiononea (3:0), bio je apsolutni junak prolaska "vučice" u osminu finala Lige Evrope, baš opet protiv kluba iz Roterdama. Branio je fantastično u meču koji je završen bez pobjednika poslije produžetaka (1:1), a onda su došli penali.

Izvor: Alfredo Falcone/LaPresse/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potencijalni reprezentativac Srbije je "skinuo" dva penala Hancku i Jahankbašu i tako "poništio" glupost Romelua Lukakua, pa je Roma prošla dalje, a danas je Svilar glavna tema u Italiji. 

"Bez riječi sam, cijeli život sam radio za ovakav trenutak, baš na ovom stadionu. Mama mia! Svaki put kada izađem ovdje na Olimpiko sve je luđe", kazao je Mile Svilar poslije meča u kome je nadamo se "zakucao" svoje mjesto u startnih jedanaest.


Možemo samo da kažemo da će Dragan Stojković Piksi sada biti na velikim mukama pošto pored Mileta Svilara ima još bar četvoricu sjajnih golmana koji su u formi, a Evropsko prvenstvo "kuca na vrata".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC