• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile Svilar uživa na golu Rome i hvali Murinja: Živim svoj san!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi Srbin privikava se na novu sredinu.

 Mile Svilar uživa u radu sa Žozeom Murinjom Izvor: Twitter/AS Roma

Mile Svilar ovog ljeta pojačao je redove Rome.

Mladi srpski čuvar mreže stigao je iz Benfike, potpisao višegodišnji ugovor sa rimskim klubom, a danas je drug put dobio priliku da obuče dres "vučice". I to upravo u Portugalu, gdje tim Žozea Murinja obavlja pripreme za predstojeću sezonu.

Možda će vas zanimati

Branio je svih 90 minuta tokom prijateljskog meča protiv Sanderlenda, koju je Roma riješila u svoju korist 2:0 golovima koje su postigli Feliks Afena Đan i Nikolo Zaniolo. Prije par dana upisao je prvi nastup, takođe u pripremnom susretu, protiv niželigaša Trasteverea (5:0), ali današnji duel bio je ipak mnogo ozbiljniji.

"Srećan sam što sam ponovo u Portugalu, ovo je moja druga kuća, gdje sam proveo pet divnih godina. Fokusiran sam na pripreme. Danas nije bila zahtjevna utakmica za mene, imao sam samo jednu intervenciju, ali to mi je posao", rekao je Svilar.

Upitan za rad sa Murinjom, imao je samo riječi hvale za iskusnog portugalskog stručnjaka.

"Nevjerovatno je raditi sa takvim trenerom, ovo je san koji proživljavam. Stigao sam u veliki klub, sa sjajnim navijačima!. Privikavanje protiče dobro, tu je nekoliko igrača koji govore portugalski, kao i članovi stručnog štaba, tako da mogu biti zadovoljan kako se sve odvija."

Često je Svilar na današnjem susretu imao priliku da igra nogom, što su zapazili i rimski novinari.

"Tražili su od mene da ne pravim glupe greške, da odigram nogom kad god mogu, ali da ne rizikujem previše. Uvijek sam volio da igram fudbal nogama, još kao mali i zato to radim i sada. Naravno, uvijek nastojim da dodatno poboljšam svoju igru", rekao je Srbin rođen u Antverpenu 1999. godine.

Konkurencija na golu biće mu iskusni Rui Patrisio. Prvi čuvar Rome prošle sezone bio je nezamjenljiv, što je jedan od razloga zašto je dosadašnji rezervista Danijel Fuzato odlučio da napusti klub. Ipak, Svilar smatra da će njegovo vrijeme doći i da starijeg kolegu ne smatra konkurencijom.

"Stigao je tek prije dva-tri dana, nismo imali mnogo vremena za priču, a samo smo par treninga obavili zajedno. Neće to biti borba za poziciju, obojica samo radimo svoj posao najbolje što znamo", zaključio je doskorašnji čuvar mreže Benfike, koji je još u karijeri nosio i dres Anderlehta.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC