• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina sklonila kapitena iz tima zato što je gledao meč Partizana u Evroligi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iskusni fudbaler Filip Malbašić više nije kapiten u Vojvodini jer je navijao za košarkaše Partizana u Evroligi.

 Vojvodina sklonila kapitena iz tima zato što je gledao meč Partizana u Evroligi! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Vojvodine u 23. kolu Superlige gostuju Javoru u Ivanjici, a u konkurenciji za ovaj meč nije doskorašnji kapiten ekipe Filip Malbašić! Kako je MONDO saznao, nekadašnji fudbaler Rada i Partizana izgubio je status koji je imao u novosadskom klubu jer je primijećen na evroligaškoj utakmici Partizana i Efesa, odigranoj u Beogradskoj areni u četvrtak uveče!

Zbog odlaska na košarkaški meč crno-bijelih prethodnih dana pobunili su se navijači Vojvodine na društvenim mrežama, a klub je odlučio da ofanzivcu koji je u Novom Sadu odrađivao drugi fudbalski mandat i bio jedan od najcenjenijih prvotimaca oduzme kapitensku traku, a vjerovatno i skroz skloni iz prvog tima. Pogled navijača na Filipa Malbašića, kojem ugovor ističe na kraju sezone, promijenio se nakon pomenute košarkaške utakmice, a društvene mreže su "gorjele" jer su ga televizijske kamere primijetile u Areni. Ovako je Filip Malbašić svojevremeno igrao za Partizan:

Zbog situacije sa Filipom Malbašićem, Vojvodina će ostati uskraćena za jednu napadačku opciju u finišu sezone. Dosadašnji kapiten donosio je timu ogromno inostrano iskustvo, ali treba istaći i da je u posljednje vrijeme izgubio mjesto startera u ekipi. Novajlija Kejleb Zadi Seri iz francuskog Kaena zauzeo je mjesto uz lijevu aut-liniju, a Malbašić je na posljednja dva meča odigrao tek četiri minuta.

FIlip Malbašić je ponikao u Radničkom sa Novog Beograda, a zatim je karijeru nastavio u Radu gdje je i skrenuo pažnju fudbalske javnosti na sebe. Nakon dvije sezone na Banjici dogodio se transfer u nemački Hofenhajm, gdje nije dobio pravu šansu - bio je na pozajmicama u Partizanu za koji je nastupio 25 puta i Lehiji iz Gdanjska, a šest mjeseci prije nego što mu je istekao ugovor stigao je u Novi Sad. Nijemci su mu dozvolili da kao slobodan igrač potpisao je za Vojvodinu, čiji je član bio tokom godinu i po dana.

U kasnijem dijelu karijere Filip Malbašić je igrao za Tenerife, Kadiz i Burgos, prije nego što se vratio u srpski fudbal. Tokom jula 2022. godine Malbašić je potpisao novi višegodišnji ugovor sa Vojvodinom, a u drugom mandatu bio je i kapiten novosadskih crveno-bijelih. Tokom dva perioda upisao je 125 nastupa u dresu Vojvodine, uz 35 golova i 15 asistencija. Filip Malbašić je svojevremeno bio mladi reprezentativac Srbije, sa 11 nastupa i dva gola za nacionalni tim do 21 godine. Ovo je pomenuta fotografija sa meča Partizan - Efes:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC