• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Joveljić rešeta u Americi - samo su dvojica u MLS bolji od njega!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski napadač Dejan Joveljić fantastično počeo novu sezonu u MLS.

 Dejan Joveljic dao gol protiv San Hozea Izvor: Twitter/LAGalaxy/printscreen

Fudbaleri Los Anđeles Galaksija savladali su San Hoze (3:1) u MLS ligi, a srpski napadač Dejan Joveljić ponovo je zablistao! Povremeni reprezentativac Srbije nastavio je da se preporučuje selektoru Draganu Stojkoviću, koji će tokom martovske pauze za mečeve reprezentacija posljednji put imati priliku da testira igrače koje želi da povede na Evropsko prvenstvo. Joveljić će gotovo sigurno biti na širem spisku, a po njegovoj formi nije isključeno da se nađe i na konačnom spisku putnika!

U drugom kolu nove sezone Dejan Joveljić je zabilježio gol i asistenciju, a u oba navrata sarađivao je sa Rikijem Puđom, nekadašnjim fudbalerom Barselone. Prvo je Španac asistirao srpskom napadaču u 43. minutu, da bi Dejan u 48. minutu uzvratio uslugu, za treći gol tima iz Los Anđelesa na ovom meču. Pogledajte kako je Jvoeljić pogodio:

Dejan Joveljić bio je strelac i u prvom kolu, kada je ekipa Galaksija igrala protiv Intera iz Majamija. Tada je njegov pogodak "poništio" Lionel Mesi, a meč u Los Anđelesu sa tribina su pratili Novak Đoković i Vlade Divac. Sa dva gola na prva dva meča u novoj sezoni Dejan Joveljić se veoma dobro kotira na listi strelaca, a od njega su efikasniji samo Lionel Mesi i Kristijan Benteke. Treba istaći i da su neki timovi odigrali po tri utakmice u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Što se tiče Joveljića, on je od 2021. godine u SAD. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, za koju je odigrao 28 mečeva uz 14 golova, a zatim se preselio u Ajntraht iz Frankfurta. Nakon pozajmica u Anderlehtu i Volfsbergeru otisnuo se na drugi kraj svijeta - u Americi je za Los Anđeles Galaksi odigrao 91 meč, uz 25 postignutih golova. Seniorski reprezentativac Srbije bio je na šest utakmica i dva puta je tresao mreže rivala, a svojevremeno je igrao za Srbiju i u pet mlađih kategorija nacionalnog tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC