• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se pretvorio u Igora Duljaja! Za titulu se ne umire u ljepoti, već se krvare koljena

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ekipa Igora Duljaja osvojila bod u derbiju protiv Zvezde i očigledno našla put koji vodi do konačnog cilja - šampionske titule.

 Analiza igre Partizana defanziva Igora Duljaja Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Nakon 172. vječitog derbija u kojem su Crvena zvezda i Partizan podijelili bodove, Vladan Milojević je izašao na konferenciju i pročitao da je njegov tim imao posjed lopte veći od 70 odsto, kao i da je bio ubjedljivo bolji kada se gledaju šutevi ka golu rivala. Jasno je to bilo svima koji su gledali - Partizan je došao po bod na najveći srpski stadion, a zatim sa njim u džepu zadovoljan otišao kući, nekoliko stotina metara dalje.

Iako je cilj ostvaren, ne možemo da ne primijetimo kako je ovo bilo nekarakteristično izdanje ekipe Igora Duljaja! Nekadašnje "hrabro srce" crno-bijelih i reprezentacije Srbije na poziciji zadnjeg veznog, opredijelio se za defanzivu, vjerovatno najveću od kako je preuzeo ulogu šefa stručnog štaba u Humskoj. Nije Partizan ovako i ovoliko branio čak ni u evropskim mečevima protiv Nordsjelanda, gdje je bilo jasno da će zbog kvaliteta rivala teško do povoljnog rezultata. Sada je bilo drugačije - Partizan je postavio blok, imao nekad malo, nekad mnogo sreće dok je Zvezda promašivala, a zatim surovo kažnjavao sve što se ponudilo na drugoj strani terena. Tačnije, šta je uglavnom nudio jedan igrač Zvezde.

Jedna dobra intervencija Omrija Glazera nakon pokušaja glavom na početku meča, izblokiran udarac Bibarsa Natha i dva postignuta gola sigurno nisu napunili oči navijačima Partizana - posebno nakon što je Duljaj najavio napadački stil fudbala, ali... Postoji i nešto veće od ljepote! Odgovorno, kako je nekada Duljaj igrao fudbal, Partizan je došao do boda koji bi mogao da bude presudan u odlučivanju gdje će se igrati treći prvenstveni derbi u ovoj sezoni.

Balans defanzivnom timu na gostovanju Zvezdi davali su Natho i Zahid na sredini terena, pošto su obojica veliki majstori spremni da otvore napad svog tima. Isto važi i za Goha, koji pored tehnike ima i potrebnu brzinu da napadne u tranziciji, a kada se na to doda turbo Kalulu i rutinski finišer Mateuš Saldanja, jasno je šta je Duljaj očekivao od meča. Uvodni minuti u kojima je njegov tim "krvario" su prošli bez rezultatskog zaostatka, a Partizan je upravo to čekao.

"Ja sam smiren i spokojan, a to ću probati da prenesem i na igrače", rekao je Duljaj u posljednjem razgovoru pred derbi. Činilo se da je uspio, jer igrači Partizana nisu paničili dok je Zvezda promašivala najbolje prilike na utakmici. Znali su da talas mora da prođe i da će se njima otvoriti prostor - ne da dominiraju već samo da pecnu, napadnu, pogode i promijene situaciju na terenu. Sve to su i radili.

Vjerovatno je Partizan mogao da bude fokusiraniji, čvršći u odbrani i/ili konkretniji u napadu, ali ko će sada tražiti zamjerke Igoru Duljaju i njegovim igračima kada tabela pokazuje da su na vrhu? "Za mene su fudbaleri Partizana heroji", rekao je trener crno-bijelih poslije meča i tako potvrdio da je sve zamišljeno sprovedeno u djelo. Partizan ima bod više od najvećeg rivala i još se pita o tome ko će biti šampion Srbije. Uz slavlje na južnoj tribini i ispod nje na "Marakani", samo to je dovoljno da se kaže kako je odlazak na najbliže gostovanje u ligi bio sasvim uspješan za crno-bijele.



Standings provided by Sofascore

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC