• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenomenalan meč u Mostaru: Široki Brijeg se plasirao u polufinale Kupa BiH

Autor Haris Krhalić

Poznati svi učesnici polufinala Kupa BiH.

 široki brijeg Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Poznati su svi učesnici polufinala Kupa BiH. Fudbaleri Širkog Brijega su se pridružili Borcu, Zrinjskog, i dobojskog Slogi nakon što su danas u Mostaru savladali Velež.

U odličnoj utakmici vidjeli smo čak pet golova od čega četiri u prvom poluvremenu. Širokobriježani su već u 20. minutu imali dva gola prednosti, da bi se „rođeni“ golovima Gulijašvilija do kraja prvog dijela vratili u meč, ali na kraju nisu uspjeli da se domognu naredne faze ovog takmičenja.

VELEŽ – ŠIROKI BRIJEG 2:3 (2:2)
/Gulijašvili 33,41 - Činedu 14, Kpan 20, Lukić 90+1/

Gosti su do vođstva stigli u 14. minutu. Luka Marin je centrirao sa lijeve strane, a sve je sjajno ispratio Činedu i pogodio za 0:1.
Mogli su „rođeni“ do izjendačenja u 19. minutu utakmice, ali pokušaj Asmira Suljić sa par metara od gola glavom, odlično zaustavlja Josip Bender.

Samo minutu kasnije stigla je kazna za ovu neiskorištenu priliku. Ponovo je loptu poslao Marin, a Kpan nakon odličnog prijema izlazi sam pred golmana domaćeg tima i rutinski pogađa za veliku prednost – 0:2.

U 33. minutu Gulijašvili je prvo izborio slobodan udarac sa nekih 25 metara od gola, a onda ga i fenomenalno iskoristio – 1:2.

Širkobriježani su ekspresno mogli vratiti prednost od dva gola. Pokušaj Kuprešaka brani Duka, a lopta se odbija do Ćavara koji sa desetak metara neometan šutira pored stative.

Izjednačenje smo vidjeli u 41. minutu, a strijelac je ponovo bio Gulijašvili. Nakon odličnog proigravanja Suljića, Gruzijac izlazi sam pred Bendera i bez problema pogađa za 2:2.

Na otvaranju drugog dijela ponovo velika prilika za Velež. Ovog puta u centru pažnje bio je Haskić, ali njegov udarac zaustavlja prečka.

U 74. minutu golman Veleža griješi, a cijenu je platio Saša Domić koji je bio prisiljen da ruši protivničkog igrača. Glavni arbitar Aleksandar Njegomirović mu opravdano pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton.

Pitanje putnika u polufinale je i definitvno riješeno u sudijskoj nadoknadi kada je Lukić iskoristio jedanaesterac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC