• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko nakon poraza u Zenici: Dali smo više od maksimuma, to nije bilo dovoljno, iako smo zaslužili mnogo više!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Glupo je reći ali ovo je možda jedna od najboljih naših utakmica u zadnjih godinu, dvije", rekao je kapiten reprezentacije BIH nakon poraza od Ukrajine.

 Edin Džeko poslije utakmice BIH - Ukrajina Izvor: Mondo/Slaven Petković

Težak poraz upisala je selekcija BIH u još jednom neuspješnom baražu. Ukrajina je slavila rezultatom 2:1 na Bilinom polju golovima u 85. i 88. minutu, kada se već činilo da „zmajevi“ konačno mogu da sruše prokletstvo baraža.

"Primili smo gol iz kontranapada, onog što smo izbjegavali cijelu utakmicu, ali šta je tu je. Momcima se ne može ništa reći, stvarno svi su dali maksimum. U 70. minutu vidio sam pet,šest igrača naših koji su imali grčeve, nije to opravdanje, čak štaviše ne bi trebalo da se dešava jer smo u toku sezone svi. Ali tu se može reći da su svi dali više od maksimuma, to nažalost nije bilo dovoljno iako mislim da smo zaslužili puno puno više", rekao je Džeko.

"Mislim da nam nisu šutnuli na gol do 70-75. minute, do onog šuta Mudrika. Šteta, jer smo dali sve od sebe, dobro smo se spremili i odigrali jednu od najboljih utakmica, glupo je reći, ali možda u zadnjih godinu, dvije jedna od najboljih utakmica, pogotovo s taktičke strane gdje smo imali puno problema“, itakao je kapiten "zmajeva".

Džeko se osvrnuo i na primljene golove, kojima je kumovao greškama Eldar Ćivić, iako je selektor Savo Milošević poslije meča preuzeo odgovornost.

"Možda su nas i te izmjene malo poremetile. Dobro smo se uvezali od početka utakmice, svaki igrač je znao u određenom momentu kad da izađe, to smo sve bolje i bolje radili i onda jedna, dvije izmjene i možda je to malo poremetilo – ono ’hoćeš ti hoću ja’ i primimo ta dva naivna gola. Ako je centaršut sa strane mislim da ti igrač ne može zabit gol ako stojiš blizu njega. Ako gledaš samo loptu onda ti se igrač može sakriti iza leđa i zabiti. Ima tu dosta mladih igrača, možda je malo i neiskustvo učinilo svoje, umor isto tako..", završio je Džeko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC