• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raskida se najduža saradnja u fudbalu! Nijemce obukli u "Barbi" dresove, poslije 70 godina ih mijenjaju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Adidas neće oblačiti fudbalsku reprezentaciju Njemačke od 2027. godine.

 Njemačka raskida saradnju sa Adidasom Izvor: YouTube/DFB (Verband)/Screenshot

Adidas i fudbalska reprezentacija Njemačke išli su "ruku pod ruku" decenijama, međutim Fudbalski savez Njemačke (DFB) donio je neočekivanu odluku da promijeni tehničkog sponzora. Aktuelni ugovor sa Adidasom uskoro ističe, a sada je odlučeno da će od 2027. godine sve fudbalske reprezentacije Njemačke će oblačiti američka kompanija Najki.

Na ovaj način, završeno je jedno od najdužih partnertava u istoriji fudbala, dugo čak 70 godina, a interesantno je da sve dešava poslije odluke Adidasa da Nijemcima pred Evropsko prvenstvo napravi dresove koji su izazvali podijeljena mišljenja. U pitanju je roze gostujući dres, koji istorijski gledano nema nikakve veze sa njihovom reprezentacijom, zbog kog su tradicionalniji ljubitelji fudbala bijesni, dok sa druge strane među mladima je izuzetno popularan i već je "planuo" prvi kontingent.


"Najki je iznio daleko najbolju ekonomsku ponudu, čiji iznos ipak nećemo saopštiti", rekao je predsjednik Upravnog odbora FS Njemačke Holger Brask koji insistira na tome da su samo finansije donijele prevagu u pregovorima sa tehničkim sponzorima i da je sada ipak došlo vrijeme za promjenu.

Adidas inače od 1954. godine oblači reprezentaciju Njemačke, a u njihovim dresovima bili su četiri puta prvaci svijeta (1954, 1974, 1990. i 2014. godine), odnosno tri puta prvaci Evrope (1972, 1980. i 1996. godine). Sada se nadaju da će njihovi dresovi opet donijeti sreću na Evropskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj ovog ljeta, a vidjećemo da li će i Najki uspjeti da im bude tako taličan kao domaća kompanija.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC