• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio najbolji na svijetu, a danas živi na selu i vozi automobil star 40 godina

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sjećate li se Roberta Bađa? Njegova ćerka žali što ga je fudbal toliko "uništio" da danas ne smije da igra fudbal ni sa prijateljima. Povukao se na selo.

 Roberto Bađo danas živi na selu i ne može da igra fudbal ni rekreativno Izvor: Instagram/robybaggio_official/Screenshot

Kada pomislite na "fudbalskog šmekera", u svamom smislu te riječi, mnogima će prva asocijacija biti Italijan sa konjskim repom. Roberto Bađo (57) žario je i palio Apeninima tokom osamdesetih i devedesetih, ma čak i početkom novog milenijuma kako bi ga zapamtile nove generacije, tako da i kada je bio u poznim godinama moglo se poznati da je u pitanju fudbalski velemajstor kome je trenutak dovoljan da "zapali" sve.

Osvojio je i Zlatnu loptu 1993. godine, kao najbolji fudbaler svijeta, međutim deceniju kasnije morao je da batali fudbal, koliko god da ga je volio. Jednostavno, bolovi su bili prejaki, tako da Bađo čak izbjegava da igra fudbal sa prijateljima ili u mečevima humanitarnog karaktera, prosto jer je to sada velika opasnost po njega.

"Nije igrao otkad je u penziji. Čak i kada se igra s nama u dvorištu, odustane nakon drugog driblinga, jer ima jake bolove i boji se da se opet ne povrijedi. Ne znam šta bih dala da ga vidim na terenu još 90 minuta. Nedostaje mi uzbuđenje kada ga vidim kako trči prema golu, dribla, usporava i onda... gol! To veselje, vrištali smo kao ludi", ispričala je njegova kćerka Valentina u jednom ranijem intervjuu.

"Mali Buda", kako su ga nekada zvali fudbalski zaljubljenici, danas je potpuno "uništen" zbog profesionalnog fudbala i njegova ćerka to ne krije: "Jedna stvar koja me stvarno boli je kad ga vidim uništenog u 57. godini", ispričala je ona o svom ocu koji se po završetku karijere vratio na selo.

"Sječem drva, vozim traktor i uveče sam jako umoran, čak se i onesvijestim od umora", rekao je Bađo o seocetu u kome danas živi, a u kome mu povremeno zatraže i autogram. Tako je jednom prilikom prolaznik prepoznao slavnog fudbalera i potpisao se na haubi svog automobila. "Eno ga, još jedan uništeni auto", rekao je Bađo, na što mu je prolaznik odgovorio: "Naprotiv, sada je nedodirljiv". Pogledajte šta danas vozi Roberto Bađo, u pitanju je Fiat star 40 godina:

Podsjetimo, Bađo je bio prava desetka koja je bila i efikasna, ali je istovremeno imao i "viziju" da spoji saigrače sa golom. Ponikao je u Vičenci, potom je igrao u Fiorentini, da bi potom "izdao" cijeli grad prelaskom u Juventus 1990. godine. Igrao je još i za Milan, Bolonju, Inter i Brešu u kojoj je završio karijeru 2004. godine. Kao reprezentativac Italije odigrao je 56 utakmica od 1988. do 2004. godine i postigao je 27 golova, ali će mu život ipak obilježiti promašeni penal na Svjetskom prvenstvu 1994. godine protiv Brazila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC