• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve manje imam želju da igram fudbal! Jedan od najboljih na svijetu se slomio, plakao pred novinarima

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vinisijus Žunior se rasplakao govoreći o svojoj borbi sa rasizmom.

 Vinisijus Žunior plakao na konferenciji za medije Izvor: YouTube/MARCA/Screenshot

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Vinisijus Žunior zaplakao je na konferenciji za medije uoči meča sa Španijom zbog toga što se slomio dok je pričao o rasizmu. Dobro je poznato da je Vinisijus već dugo na meti navijača u Španiji, pamtimo posebno "obračun" sa huliganima Valensije koji su ga vrijeđali na rasnoj osnovi, a sada su i tamošnji mediji pretjerali pošto su ga upitali zbog čega misli da je "baš on" najčešće meta.

"Sve to je jako tužno, to se dešava ovdje svakog dana, praktično na svakoj utakmici. Rastužuje me što moram stalno da se žalim. Ali, tako je sa svima koji su moje boje kože. Ovo nije problem samo u Španiji, nego širom svijeta. Dešavalo se to i mom ocu, da posao dobije bijeli čovjek prije njega. Riješio sam da se borim!", podigao je ton Vinisijus.

Brazilac ističe da je dobio pomoć brojnih fudbalera i organizacija, kao i da će se truditi da se ne završi samo na njegovim riječima, nego da se nešto i promijeni u budućnosti. Ističe da ga to mori i da zbog svega što se dešava "ima sve manju želju da igra fudbal", dodajući da samo traži jednakost za sve, što je minimum minimuma: "Želim da imam status kao svi drugi, da živim normalnim životom", poručio je Vinisijus koji je i zaplakao.

"Često sam razmišljao o tome da odem. Međutim, ako odem, onda ću tim rasistima dati ono što priželjkuju. Zato sam riješio da ostanem u najvećem klubu na svijetu, da ti što me vrijeđaju moraju da me gledaju iz dana u dan. Nastaviću da se borim, jer me podržavaju saigrači, predsjednik, klub", poručio je Vini.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC