• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasizam ponovo u centru pažnje: Osim Aćerbija, kažnjeni mogu biti i drugi igrači Intera

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Može doći i do drugih sankcija za njegove saigrače, ako su vidjeli i nisu prijavili šta se desilo", rekao je advokat Napolija.

 Žuan Žezus i Frančesko Aćerbi Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Advokat Napolija Matija Grasani upozorio je da ne samo Frančesko Aćerbi rizikuje kaznu zbog navodne rasističke izjave prema Žuanu Žezusu, već i njegovi saigrači iz Intera.

Tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) naredio je dodatnu istragu o situaciji prije donošenja zaključka o novčanoj kazni ili suspenziji, pa će biti sprovedeni intervjui sa igračima i zvaničnicima.

"Postoji igrač koji je rekao sudiji da je bio žrtva rasne diskriminacije, ali očigledno da zvaničnici to nisu vidjeli ili čuli sami, inače bi igrač bio odmah isključen," rekao je sportski advokat Grasani za Radio Kis Kis.

FIGC, po preporuci CONI-ja (Olimpijski komitet Italije), izjavio je da je borba protiv svake forme diskriminacije na terenu apsolutna. Dakle, ako bi se pojavio rasistički termin, Aćerbi bi rizikovao bar deset mečeva suspenzije i novčanu kaznu od 10.000 do 20.000 evra.

"Može doći i do drugih sankcija za njegove saigrače, ako su vidjeli i nisu prijavili šta se desilo."

Izvor: Spada / Zuma Press / Profimedia

Incident se dogodio tokom remija Intera i Napolija 1:1 u Seriji A na "San Siru" u nedjelju uveče.

Sudija je bio u raspravi sa dvojicom igrača, Žuan Žezus uhvaćen je na kameri kako govori sudiji da je korišćen rasistički termin, dok je Aćerbi negirao da je rekao "bilo šta rasističko".

Odbrambeni igrač Napolija na Instagramu je ponovio šta se dogodilo, uključujući i izvinjenje koje je tog dana dobio od Aćerbija.

U međuvremenu, selektor Italije Lučano Spaleti poslao je Aćerbija kući sa reprezentativnih obaveza zbog situacije, a umjesto njega pozvan je Romin defanzivac Đanluka Manćini.

"Procedura FIGC-a je ispravna i u skladu s onim što Federacija promoviše, jer je konačno shvatila potrebu da se bori protiv bilo koga ko diskriminiše drugu osobu zbog rase", dodao je advokat.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC