• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Tudor zvanično na klupi Lacija: Hrvata čeka paklen posao u Rimu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rimljani su deveti na tabeli Serije A, tako da 45-godišnjeg Splićanina očekuje mnogo posla kako bi klub iz Rima izborio plasman na međunarodnu scenu.

 Igor Tudor novi trener Lacija Izvor: Profimedia/Norbert Scanella/Panoramic

Hrvatski stručnjak Igor Tudor (45) od danas je i zvanično novi trener Lacija, potvrdio je italijanski klub. On je na klupi Lacija zamijenio Mauricija Sarija, koji je prošle nedjelje napustio klupu Rimljana zbog loših rezultata.

Tudor je potpisao ugovor na godinu i po dana, a do njegovog dolaska kratko je sa ekipom radio Sarijev doskorašnji pomoćnik Đovani Martušelo.

Lacio je trenutno na devetom mjestu Serije A i ima dva boda manje od Napolija, koji zauzima sedmu poziciju koja vodi u Evropu, tako da hrvatskog stručnjaka očekuje izuzetno težak posao da razdrma ekipuz i pokuša doći do mjesta koja vode na međunarodnu scenu.

Prije Lacija, Tudor je promijenio brojne klubove, a trenirao je redom splitski Hajduk, PAOK, Karabukspor, Galatasaraj, Udineze, pa ponovo Hajduk, zatim Veronu i Olimpik iz Marseja. Na klupi francuskog kluba bio je do 1. juna prošle godine i od tada je bez posla.

Osim boravka u Udinezeu i Veroni, u Italiji najveći trag u igračkoj karijeri Tudor je ostavio u Juventusu, gdje je punih devet godina bio član "bjankonera" (1998-2007), dok je dio tog perioda proveo na pozajmici u Sijeni.

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC