• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Po čemu će Piksi Stojković pamtiti meč u Larnaki? (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Srbije Dragan Stojković pamtiće trijumf "orlova" u Larnaki po nekoliko stvari.

 Kipar Srbija izjava Dragan Stojković Izvor: FSS screenshot

Fudbaleri Srbije savladali su Kipar u prijateljskoj utakmici na kojoj je kapiten Dušan Tadić postao rekorder sa 106 nastupa u dresu "orlova".

To je jedan od utisaka popularnog Piksija, koji će duel u Larnaki pamtiti po nekoliko momenata.

"Pamtićemo ovu utakmicu po nekoliko stvari - upisana je kakva-takva pobjeda, po rekordu Dušana Tadića, mladi (Samed) Baždar je debitovao i da smo promašili penal", rekao je Stojković poslije meča.

Prema njegovim mišljenju, bila je to dobra trening utakmica, ali će Srbija do Evropskog prvenstva još dosta toga morati da popravi.

"Bila je dobra test utakmica, dobar trening. Ima dosta stvari da se ispravi, dosta stvari za analizu. U ovim utakmicama najvažnije je da su svi igrači dobili šansu, a ono što je najbitnije je da sam vidio ono što sam želeo da vidim".

Strelac pobjedonosnog gola za Srbiju bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu, a samo nekoliko minuta kasnije, Aleksandar Mitrović je promašio jedanaesterac.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali korektno, u fizičkom smislu. Izašli smo u visok presing, stvorili nekoliko šansi, postigli gol, promašili penal. Da je Mitar pogodio, moguće da bi utakmica otišla u drugom pravcu, bilo bi lakše da je kontrolišemo. Ovako, protivnik je stekao samopouzdanje, pogotovo u drugom poluvremenu", rekao je selektor Srbije.

Stojković je rekao i da će naredne dvije prijateljske utakmice protiv Austrije i Švedske koje se igraju u maju biti "finalizacija" onoga što se sprema za EURO 2024 u Njemačkoj.

"Čeka nas glazura tima, to je finalizacija onoga zašta se spremamo. Sigurno da će utakmice protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore u kakvom stanju će Srbija biti na Evropskom prvenstvu. Te utakmice shvatamo najozbiljnije. Ne treba zaboraviti igrače koji nisu bili sa nama, njihovim povratkom Srbija će biti daleko moćnija i jača", izjavio je Stojković.

Dušan Tadić je večeras upisao 106. nastup za nacionalnu selekciju, i tako postao rekorder po broju nastupa u dresu državnog tima Srbije.

"Dobro je da smo pobijedili, da može da pamti rekord sa pobjedom. On je igrač koji dugo traje, svojom igrom i ponašanjem je potpuno zaslužio. Oborio je rekord, od srca mu čestitam", zaključio je Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC