• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi pred Kipar: Najvažnije je da pratim svoj instinkt! Kad sam to radio, bilo je dobro

Autor Dragan Šutvić

Selektor Srbije govorio je i o kritikama poslije teškog poraza u Rusiji.

 Piksi o utakmici Srbija Kipar  Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije doputovala je u Kipar, na prijateljsku utakmicu protiv domaćina u ponedjeljak od 18 časova. Selektor Dragan Stojković Piksi ponovio je da nema panike poslije rezultatskog debakla na gostovanju Rusiji u četvrtak.

"Sve je u redu, atmosfera je dobra, okrenuti smo budućnosti, meču koji slijedi, nema panike, gledamo naprijed. Milenković se priključio, svi konkurišu za tim, biće nekih promjena i tu nema dileme. Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na rehabilitaciju poslije onoga u Rusiji. Očekujem da igrači obave sve što treba na terenu. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje sada na Kipru".

Piksi je rekao da je jedno sigurno - Lazar Samardžić će zaigrati od prvog minuta.

"Pa onaj ko sjedi pored mene on počinje. Kapiten (Dušan Tadić) trenutno nije na konferenciji? Pa dobro, nije strašno, malo da ga odmorimo. Čujte, priča se da su ovo pripreme za Evropsko prvenstvo, ali ono počinje tek za tri mjeseca. I kada se vraćamo na Rusiju, sve je bilo jasno sa crvenim kartonom, jasno je bilo i Rusima. Možeš da se braniš, pred tobom je praktično cijeli meč sa igračem manje, ali realnost je da se teško može odbraniti u takvoj situaciji. Zato mi je žao što se sve tako izdešavalo, rani karton, isključenje, pa penal. Vidjećemo, imamo i u junu dvije utakmice. Mislim da je najvažnije da pratim svoj instinkt, kada sam ga pratio, bilo je dobro".

Izvor: Mike Kireev/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Razumijem i kritiku, sve je to u redu, lijek je da se ne ulazi u bilo kakvu vrstu polemike, ali važno je da se sačuva koncentracija, to je najvažnije za ekipu. Pretpostavljam da su ljudi nezadovoljni, a pritisak uvijek postoji, sve je to u roku službe. Važno je da radite pošteno i da sve bude dobro na kraju. Rekao sam igračima da želim da vidim reakciju, revolt, nisam opterećen rezultatom, nikad nisam rekao da moraju da pobijede, ali pobijediće ako budu agresivniji, pruže dobru igru zbog reputacije koju su stvorili. Hoću pozitivnu reakciju svih igrača, od zadnje linije do napada. Maksimalno angažovanje i respekt prema principima igre koju želimo da pružimo. Niko se ne osjeća lijepo kada ga kritikujete, stvaljate pod upitnik njegov kvalitet. Zato želim reakciju. Tim će protiv Kipra izaći maksimalno ozbiljno i sa dosta promjena, sigurno".

Da li je meč protiv Kipra "posjlednji filter" za neke igrače?

"Može biti, ali ne mora da znači. Što se tiče finalnog spiska biće velika konkurencija, a na igračima je da se dokazuju iz nedjelje u nedjelju. Vidjećemo ko je u kakvoj formi i ko zaista može da pomogne timu. Moramo, hoćemo i možemo da budemo daleko bolji, sve zahtjeve da sprovedemo do jedne tačke koja će nas sve učiniti zadovoljnim. Ima dosta vremena do juna, sve pratimo, rivale takođe. Na igračima je da se trude i bore, a krajem maja odlučićemo ko će biti na spisku za Evropsko prvenstvo".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC