• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igraju Rusija i Srbija - Bikoviću, za koga navijaš? Srpski glumac oduševio sve u Moskvi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati srpski glumac na centru terena pred početak dugo iščekivanog duela dvije reprezentacije.

 Miloš Biković izveo početni udarac na prijateljskoj utakmici Rusija Srbija Izvor: TV Arena sport/printscreen

Poznati srpski glumac Miloš Biković izveo je simbočni, početni udarac na prijateljskoj utakmici Rusija - Srbija na stadionu Dinama u Moskvi. Dramski umjetnik, koji je u Rusiji dobio nacionalno odlikovanje od predsjednika Vladimira Putina i ostvario velik uspjeh u radu, dobio je još jedno priznanje domaćina i sa zadovoljstvom ga je prihvatio.

Sa loptom u ruci i uz aplauze publike, Biković je došao do centra terena, pozdravio se sa napadačem reprezentacije Srbije i dodao mu loptu, simbolično označivši početak prijateljske utakmice. Reprezentaciji Srbije ovaj meč je prvi u sklopu pripreme za učešće na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj (14. jun - 14. jul), a Rusi zbog rata u Ukrajini nemaju pravo nastupa na velikim takmičenjima i u kvalifikacijama od zime 2022.

Od početka ruske agresije na Ukrajinu, reprezentacija Rusije igrala je prijateljske utakmice protiv Kirgizije, Tadžikistana, Uzbekistana, Irana, Iraka, Egipta U-23, Katara, Kameruna... Duel protiv Srbije daleko je najveći izazov za ekipu koju sa klupe predvodi selektor Valerij Karpin, a na terenu as Monaka Aleksandr Golovin.

Kada je Biković u pitanju, on je početkom februara izbačen iz serije "Vajt lotus" u HBO produkciji, nakon reakcije ukrajinskog ministarstva kulture. Bikoviću je prije dvije godine zabranjen ulazak u Ukrajinu iz bezbjednosnih razloga, godinu prije toga dobio je rusko državljanostvo, a Putin ga je lično pohvalio za doprinos kulturi te zemlje.

Ruski novinari sa portala "Sport ekspres" pitali su ga za koga navija u meču Rusije i Srbije, a on je odgovorio kratko: "Za naše!"

(MONDO - M. Š.)   

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC