• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni srpski trener o Pavloviću: "Politička odluka Njemačke da ga uzme!"

Autor Dragan Šutvić

Da li će Aleksandar Pavlović na kraju igrati za Srbiju? I dalje je to mogućnost iako je rekao "da" Nijemcima. Trener Dragoslav Stepanović tvrdi da je to politička odluka.

 Dragoslav Stepanović o Aleksandru Pavloviću  Izvor: Blatterspiel / imago sportfotodienst / Profimedia

Srbija i Nemačka bore se za sjajnog mladog fudbalera Bajerna Aleksandra Pavlovića (19), a sve dok ga ne budemo vidjeli u dresu jedne od dvije reprezentacije - nećemo biti potpuno sigurni koga je izabrao. Prvo je Pavlović poslije poziva Srbije obećao da će sa odlukom sačekati nakon završetka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, da bi potom na nagovor Julijana Nagelsmana rekao "da" zemlji u kojoj se rodio.

Ipak, odluka da preskoči martovsko okupljanje zbog virusa (priča se i operaciji krajnika), dala je Srbiji pravo da se nada da će se odluka promijeniti u budućnosti. Ali, za sada deluje da ipak naginje više Nijemcima...

"Pavlović je rekao da se nije odlučio protiv Srbije nego za Njemačku, što je fenomenalna izjava. Kad neko trenira od sedme godine u Bajernu i pošto je uspio kapitena Kimiha u reprezentaciji da pomjeri na beka u tim godinama, onda je teško povjerovati da ne iskoristi šansu da bude reprezentativac nekadašnjeg šampiona svijeta i Evrope. Još jedan bitna činjenica je da je Pavlovićeva majka Njemica, a vi znate da majke odlučuju i to neće nikad da se promijeni. Pavlović ima budućnost u Bajernu", rekao je čuveni srpski trener Dragoslav "Stepi" Stepanović za "Sportski žurnal".

Prema riječima Stepanovića, koji je legenda njemačkog fudbala zbog ispisivanja istorije u Ajntrahtu iz Frankfurta, rani poziv za mladog fudbalera je bio politička odluka:

"Efenberg je kazao da je za njega politička odluka da se pozove Pavlović u državni tim prije Gorecke sa 57 odigranih utakmica, jer se time selektor štiti da mladić ne ode da igra za Srbiju. Kedira se složio i dodao da je još rano za Pavlovića, jer ne mogu desetak utakmica odigranih za Bajern da obezbijede mjesto u reprezentacije Njemačke, jer se pozivom štite da ne odluči da igra za Srbiju", naglasio je on.

Izvor: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Za mladog igrača koji ima srpsko porijeklo poručuje da mora da zna da će "morati da bude bolji od trojice" ako želi da igra za Njemačku, podsjetivši ga na primjer Bojana Krkića koji je požurio i izabrao Španiju zbog majke. Zbog svega toga postavlja i zanimljivo pitanje usmjereno ka Nagelsmanu.

"Zašto ga selektor Nagelsman nije vidio kad je bio trener Bajerna? Tad nije bio u protokolu ili je pratio meč sa klupe. Srbija nema igrača na sredini terena, koji daje golove i asistira, kao što je Pavlović. Od sveg srca bih želio da iskoristi predstojeće mečeve za Njemačku, vidi koliko i šta može i na kraju donese odluku, jer ima prava da promijeni selekciju poslije tri odigrane utakmice. Važno je istaći da selektor Nagelsman neće moći mnogo da razmišlja o Pavloviću, već o tome kako da sastavi tim, jer ima samo tri provjere do početka prvenstva Starog kontinenta", dodao je "Stepi".

Pavlović je na 15 utakmica u dresu Bajerna ove sezone zabilježio dva gola i asistencije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC