• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezda 09 imenovala novog trenera: Semberci sa Trkuljom ciljaju opstanak u Premijer ligi BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznat nasljednik Darka Milisavljevića na klupi tima iz Etno-sela Stanišići.

 Bojan Trkulja novi trener FK Zvijezda 09 Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Nakon odlaska Darka Milisavljevića sa kormila Zvijezde 09 zbog zdravstvenih problema, rukovodstvo kluba iz Etno-sela Stanišići odlučilo je da za novog šefa stručnog štaba imenuje Bojana Trkulju (42), perspektivnog stručnjaka koji je već ranije radio u Zvijezdi 09.

Ugovor sa Trkuljom, koji je u periodu od šest mjeseci (od septembra 2018. do maja 2019. godine) radio kao asistent u ovom klubu, potpisan je do kraja sezone, s opcijom produžetka na još godinu dana.

"Što se tiče mog povratka u Zvijezdu, prvo moram da kažem da su neke pozitivne stvari u mom trenerskom pozivu i krenule da se odvijaju od Zvijezde. Poslije Zvijezde sam se i otisnuo u inostranstvo, gdje sam radio šest godina sa uspjehom. Prvo u arapskim zemljama (Kuvajtu i Libanu), a poslije i dvije godine u mađarskom fudbalu, prvo u Ujpeštu, zatim i u Kišvardi", rekao je Trkulja, nekadašnji pomoćnik i u srpskim klubovima Metalac iz Gornjeg Milanovca i Spartak iz Subotice.

Trkulja je nedavno radio i u stručnom štabu U18 reprezentacije Srbije, ali sada je odlučio da se vrati klupskom fudbalu.

"Premijer ligu BiH dobro poznajem, prvenstveno iz igračkih dana, a potom i kroz trenerski posao. Te 2018. godine kada sam radio kao trener u stručnom štabu Zvijezde, bio sam u začetku trenerske karijere sa tek dvije godine staža u trenerskom poslu, tako da mi je Premijer liga BiH donijela određeno iskustvo. Liga uopšte nije laka i izazov je raditi u njoj", istakao je Trkulja, nekadašnji fudbaler Glasinca sa Sokoca, Žepča, ugljevičkog Rudara i Slobode iz Tuzle.

Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Očekuje ga težak posao na klupi Semberaca. Uprkos mnogo boljoj igri i rezultatima, koji su krenuli sa dolaskom Milisavljevića, Zvijezda 09 je i dalje na začelju tabele, ali se zaostatak za najbližim pratiocima drastično smanjio, te nema sumnje da ćemo do kraja sezone gledati izuzetno zanimljivu borbu za opstanak.

"Ne treba trošiti riječi o očekivanjima. Mi imamo za cilj i očekujemo samo pozitivno, a to je da ćemo izboriti opstanak u ligi. Generalno, igrački kadar je selektiran i sastavljen da ima kvaliteta za mnogo više ciljeve, a ne za opstanak u ligi. Ovom prilikom želim da pohvalim mog kolegu Darka Milisavljevića koji je stvarno napravio lijepe stvari sa ekipom i ostavio je u životu da imamo šanse da se borimo za opstanak u ligi. Ekipa ima potencijal još da napreduje u nekim segmentima. Daću sve od sebe i potruditi se da ostvarimo zarctani cilj, a to je opstanak u ligi", izjavio je Trkulja.

Debi na klupi Zvijezde 09 Trkulja će imati već u subotu, 30. marta, kada će na stadionu u Ugljeviku gostovati Široki Brijeg, u okviru 24. kola Premijer lige BiH.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC