• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Afrička veza" i autogolčina presudili Željezničaru: "Fenjeraš" srušio i drugi sarajevski klub! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije trijumfa nad Sarajevom, Zvijezda 09 je pobijedila i sarajevski Željezničar u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Zvijezda 09 Željezničar 22. kolo PL BiH Izvor: Adem Ćatić, www.fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezničara su poslije ubjedljive pobjede u sarajevskom derbiju (3:0) stigli u Ugljevik, gdje su u nedjelju "prosuli" tri boda osvojena protiv Sarajeva i to izgubivši od "fenjeraša" prvenstva.

ZVIJEZDA 09 - ŽELJEZNIČAR 2:1 (1:1)

Nakon što su "uzeli mjeru" Sarajevu (1:0), semberski tim je nadigrao i drugog velikog sarajevskog rivala, upisavši petu pobjedu u sezoni.

Iako se igralo dosta tvrdo tokom prvog poluvremena, ipak su gosti s "Grbavice" uspjeli kreirati nekoliko dobrih prilika pred golom Zvijezde 09.

Najbolju šansu, plavi su imali u 28. minutu kada je Aleksandar Boljević sam izišao ispred golmana Milana Jelovca, ali je slabo šutirao i lopta je otišla pored stative.

Ipak, Željo je pogodio mrežu domaćina nekoliko minuta kasnije nakon što je Džozef Amoa ukrao jednu loptu i centrirao u kazneni prostor, a tamo najviši u skoku bio Boljević, koji se iskupio za prethodni promašaj - 0:1.

Izvor: Adem Ćatić, www.fkzeljeznicar.ba

Semberski tim je izjednačio u 39. minutu nakon što je sjajno po lijevoj strani prošao Nigerijac Kajode Saliman i uputio prizeman centaršut u peterac, gdje je internacionalac iz Gane Godsvil Vadze ubacio u mrežu Željezničara - 1:1.

U nastavku su izabranici Darka Milisavljevića žestoko krenuli prema golu Želje, međutim, prvu pravu priliku kreirali su gosti sa "Grbavice" u 60. minutu kada je poslije centaršuta Amera Hiroša, glavom šutirao Amoa pravo u golmana Jelovca.

Samo četiri minuta kasnije Zvijezda 09 je stigla do prednosti i to autogolčinom!

S desne strane centrirao je Vadze, a u namjeri da otkloni opasnost nespretno je reagovao Vahid Selimović i u maniru rasnog strelca pogodio vlastitu mrežu - 2:1.

Mogli su domaći fudbaleri preko rezerviste Petra Karaklajića u 75. minutu da riješe pitanje pobjednika, ali je šutirao iznad prečke.

Ipak, uspjeli su Semberci do kraja da sačuvaju rezultat i nanesu 13. poraz Želji, koji nakon ovog 22. kola može da padne i u zonu ispadanja, ukoliko Tuzla siti u ponedjeljak ne izgubi od mostarskog Veleža. 

Zvijezda 09: Jelovac, Ristanović, Tomanović, Raca, Mulalić, Šapić, Ponjević, Maksimović, Vukoja, Saliman, Vadze. Trener: Predrag Marić

Željezničar: Muftić, Cocalić, Cavnić, Selimović, Radinović, Galić, Karić, Hiroš, Boljević, Amoah, Haračić. Trener: Bruno Akrapović

PREMIJER LIGA BIH - 22. KOLO:

Zvijezda 09 - Željezničar 2:1 (1:1)
/Vadze 39, Selimović 63 autogol - Boljević 33/

Zrinjski - Borac (19.00)

Ponedjeljak:

Velež - Tuzla siti (18.00)

Igrano u subotu:

Široki Brijeg - Sloga Meridian 0:1 (0:0)
/Vidić 55/

GOŠK - Posušje 1:1 (1:0)
/Radenović 8 - Kamenar 57/

Sarajevo - Igman 2:2 (0:0)
/Čataković 85, Hasić 87 - Ramić 72 pen, Hebibović 79/



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC