• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić presrećan bodovima protiv Širokog Brijega: Psihološki važan trijumf, imamo širi roster nego što se vjeruje

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako silno oslabljena izostankom četvorice odbrambenih igrača, dobojska Sloga stigla do izuzetno važnog gostujućeg trijumfa u Čitluku.

 Vlado Jagodić i Dino Skender komentar pobjede Sloge protiv Širokog Brijega Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Dobojska Sloga silno oslabljena stigla je u Čitluk na megdan Širokom Brijegu, ali je i bez suspendovanih defanzivaca Milanovića, Nikolića i Batara, te povrijeđenog Kvesića, njihova mreža ostala netaknuta, a gol Vidića osigurao je timu Vlade Jagodića tri boda.

Iskusni stručnjak nije krio zadovoljstvo nakon odličnog izdanja na čitlučkim "Barama", koje su i ovaj put bili natopljene vodom zbog kiše koja je onemogućavala igračima da pruže više.

"Treba pohvaliti igrače i jednog i drugog tima. Kiša je padala tokom cijelog meča, otežavala nam posao i siguran sam da bi utakmica bila još ljepša da je nije bilo. Došli smo sa ciljem da nešto ovdje uradimo, jer većina je smatrala da smo hendikepirani neigranjem četiri veoma bitna igrača. Ali, ja sam bio siguran da će mladi momci koji su dobili priliku dati sve od sebe. Široki Brijeg je jaka, nezgodna ekipa i zbog toga je ova pobjeda još vrednija jer je došla u pravom trenutku, kada završavamo drugi i dolazi nam treći krug. I psihološki nam mnogo znači da igrači vide da imamo širi roster nego što se vjeruje. Pohvale svim učesnicima danas, igračima, službenim licima, hvala Širokom Brijegu na gostoprimstvu i fer igri", poručio je Jagodić.

Slogu Meridian uskoro očekuje revanš meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Posušja koje igra sjajno u drugom dijelu sezone.

"Prije utakmice bio sam raspoloženja da je sve što se sabira dobro, da se zadržimo na petoj poziciji, a sad smo ovom pobjedom pokazali da možda postoji i peta ekipa koja će se boriti do kraja. Okrećemo se Posušju, za nas utakmica godine. Pokušaćemo da nadoknadimo razliku nakon 2:3, biće teško, ali zbog toga je i ova pobjeda bitna, da nam da dodatni impuls", dodao je Jagodić.

Izvor: Facebook/NK Široki Brijeg, Antonio Slišković

Razloga za zadovoljstvo nije imao Dino Skender, čija ekipa je danas ostala bez bodova.

"Nismo bili na nivou i čestitam Slogi. Imali smo mi svoje šanse, pokušavali smo napadati i dati gol, preuzeli smo rizik u drugom dijelu iako smo znali da je Sloga defanzivno dobra ekipa koja prijeti iz brzih kontri. Na kraju su nam tako i dali gol. Pokušali smo sve, imali smo par izglednih prilika, ali lopta nije htjela u gol. Nismo se stigli oporaviti od prošle utakmice i sada idemo ispraviti što se može ispraviti. Treba se resetovati, igramo protiv Veleža, nismo htjeli da kalkulišemo i danas nas je to možda koštalo. U revanš idemo da potvrdimo trijumf i osiguramo prolaz."

Sloga Meridian sada ima 35 bodova, isto kao i trećeplasirani Velež, dok je Široki Brijeg ostao u donjem dijelu tabele sa 28.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC