• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski oslabljen, ali optimističan pred Borac: Kada igramo pred svojim navijačima, favoriti smo protiv bilo koga

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U derbiju prvenstva, aktuelni šampion neće moći da računa na suspendovane Marija Ćužea i Kerima Memiju, te šefa stručnog štaba Željka Petrovića, kao ni povrijeđenog Silvija Ilinkovića.

 Željko Petrović Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Osim gubitka planiranih bodova u Modriči (2:2) u prošlom kolu, Zrinjski je nakon meča protiv Sloge Meridian ostao i bez suspendovanih igrača Marija Ćužea i Kerima Memije, te šefa stručnog štaba Željka Petrovića, koji neće biti dostupni za predstojeći derbi prvenstva.

Aktuelni šampion u nedjelju od 19 časova ugostiće Borac, lidera prvenstva, koji ima velikih devet bodova prednosti i u Mostar stiže pod mnogo manjim opterećenjem nego što je to slučaj sa domaćinom.

"Sve je spremno za spektakl kako i treba da bude. Igraju dvije najbolje ekipe, prvi protiv drugog. Teren je fenomenalan, publika će biti prisutna u najvećem broju, tako da očekujemo mnogo dobru utakmicu", rekao je u najavi meča Petrović, koji neće moći da vodi svoj tim zbog isključenja u Modriči.

Možda će vas zanimati

Borac je već 20 utakmica bez poraza u prvenstvu.

"Gledali smo Borac, znamo kako igraju, kao što i oni znaju kako mi igramo. Najvažniji je voljni momenat, da izađemo i damo sve od sebe od prvog do posljednjeg minuta, da zadovoljimo publiku intenzitetom, duelima, stvaranjem šansi. Borac je favorit ako se gledaju bodovi, ali mi smo favoriti jer igramo pred domaćom publikom, pa očekujem odličnu utakmicu i sjajnu atmosferu, da nas naši navijači poguraju do pobjede."

Pobjeda je imperativ za "plemiće", kao i svaki naredni meč, ukoliko žele da odbrane titulu koju su osvajali u prethodne dvije sezone.

"Mi smo Zrinjski i svaku utakmicu treba da idemo na pobjedu. Nekad ti to ne dozvoli protivnik, nekad imaš slabiji dan... Nije to samo tako kod nas, nego svugdje. Mi smo ozbiljan klub, koji je mnogo napredovao, sad dolaze i drugi koji ulažu, tako da gledamo interesantno prvenstvo. Igramo kod kuće i uvijek smo favoriti kad igramo protiv bilo koga", jasan je Petrović.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Osim Ćužea i Memija, protiv Banjalučana neće biti dostupan ni povrijeđeni Silvio Ilinković, dok je rovit najbolji strijelac Nemanja Bilbija, ali trebalo bi da iskusni golgeter bude na terenu u duelu sa svojim bivšim klubom.

"Nemanja je zdrav. Danas je odradio kompletan trening. Nemanja je neko ko vodi ovu ekipu već dugo godina i on i sa malim bolom sigurno može da igra", poručio je trener Mostaraca.

TRADICIJA

U prvom dijelu sezone na Gradskom stadionu u Banjaluci nije bilo golova, a Mostarci su posljednja četiri duela protiv Borca na stadionu "Pod Bijelim brijegom" riješili u svoju korist (1:0, 4:1, 2:1, 4:0). "Crveno-plavi" samo dva puta odnijeli bod iz Mostara, 2011. i 2017. kada je bilo 0:0, dok su ostim toga doživjeli četiri poraza (0:3, 2:3, 0:2, 3:4). Zrinjski i Borac jednom su snage odmjerili i u Kupu BiH, kada su Mostarci na svom terenu slavili ubjedljivo 5:0.

PREMIJER LIGA BIH - 22. KOLO:

Subota:

Široki Brijeg - Sloga Meridian (13.00)
GOŠK - Posušje (16.00)
Sarajevo - Igman (18.30)

Nedjelja:

Zvijezda 09 - Željezničar (14.00)
Zrinjski - Borac (19.00)

Ponedjeljak:

Velež - Tuzla siti (18.00)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC