• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Modriči! Pljuštali crveni kartoni nakon sumnjivog penala, ali Sloga je iščupala bod protiv Zrinjskog!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dobojska Sloga odoljela je šampionu Zrinjskom u Modriči u veoma tvrdoj utakmici koja je okončana podjelom bodova. Meč je obilježilo čak pet crvenih kartona i sukob igrača oba tima.

 Sloga Doboj Zrinjski Premijer liga BiH Izvor: Facebook/FK Sloga Meridian

Burno je bilo na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči, gdje je dobojska Sloga dočekala aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostara i na kraju uspjela da ostane neporažena u veoma tvrdoj utakmici bez mnogo prilika.

SLOGA - ZRINJSKI 1:1 (0:0)

Gosti su poveli u 83. minutu kada je iz kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija iz jedanaesterca pogodio dobojsku mrežu, da bi Dobojlije uspjele u sudijskoj nadoknadi da golom Srđana Grabeža poslije kornera stignu do zasluženog remija!

No krenimo redom...

Dobojlije su bolje ušle u utakmicu i već u petom minutu Dejan Vidić je pogodio stativu gostiju.

Natopljen teren na stadionu u Modriči je "kumovao" nešto lošijoj partiji oba tima u prvom poluvremenu, pa osim na samom početku nije bilo izrazitih šansi pred golmanima Elvirom Trakom i Markom Marićem.

Početkom nastavka ponovo su prvi zaprijetili domaći fudbaleri - odnosno Zoran Karać, međutim, dobro je reagovao golman Zrinjskog.

Trener "plemića" Željko Petrović pokušao je da "razdrma" svoju ekipu, pa je napravio dvostruku izmjenu - umjesto Matije Malekinušića i Tomislava Kiša, na teren je u posljednjih 30-ak minuta poslao Marija Ćužea i Nardina Mulahusejnovića.

Zaigrali su gosti nešto bolje i u 66. minutu zaprijetili preko kapitena Nemanje Bilbije poslije centaršuta Slobodana Jakovljevića i gužve u kaznenom prostoru, ali Banjalučanin je izblokiran, pa je Zrinjski dobio samo korner. 

Četiri minuta kasnije, na drugoj strani Marić je spasio Zrinjski nakon slobodnog udarca sa 18 metara, koji je lukavo izveo Vidić. Napadač Sloge provukao je loptu ispod živog zida, ali je krajnjim naporom, golman Zrinjskog spriječio vođstvo domaćina.

I onda u 73. minutu dosuđen je penal za goste iz Mostara!

Rezervista Mulahusejnović se sudario sa Srđanom Grabežom, a onda je u skoku i udaren laktom od strane kapitena Sloge Milana Milanovića, pa je sudija Antoni Bandić pokazao na bijelu tačku.

Uslijedili su burni protesti Dobojlija i gužva između gotovo svih aktera na terenu u Modriči, a epilog cijele priče bili su crveni kartoni za Miloša Nikolića iz Sloge, potom i Marija Ćužea odnosno trenera Zrinjskog Željka Petrovića, te još jednog funkcionera dobojske ekipe.

Prekid je trajao skoro 10 minuta, pa je u 83. minutu odgovornost preuzeo kapiten Mostaraca Nemanja Bilbija i pogodio sa "kreča" za vođstvo Zrinjskog - 0:1.

Bio je to njegov 17. pogodak u prvenstvu.

I kada se očekivalo da sudija Bandić odsvira kraj, Sloga je imala korner, nakon kojeg je Vidić ponovo uzdrmao stativu, a odbijanac u mrežu pospremio Grabež za velikih 1:1.

Inače, Sloga je meč okončala sa devetoricom u polju nakon što je isključen i Bojan Batar.

SLOGA: Trako, Nikolić, Redžić, Predragovic, Karać, Popara, Milanović. Kvesić, Grabež, Varga, Vidić. Trener: Vlado Jagodić

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Kiš, Malikinušić, Ramić, Savić, Jakovljević, Memija, Korda, Tičinović, Bilbija. Trener: Željko Petrović

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

Igman - Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Mašić autogol 86/

Tuzla siti - Zvijezda 09 2:0 (1:0)
/Nukić 11, Mehanović 52/

Sloga - Zrinjski 1:1 (0:0)
/Grabež 90+6 - Bilbija pen 83/

Nedjelja:

Posušje - Velež (14.00)
Željezničar - Sarajevo (18.45)

Ponedjeljak:

Borac - GOŠK (17.45)



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Bravo Sloga

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC