• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Slogi umjereni optimisti pred dolazak šampiona: Zrinjski je favorit, ali imamo pravo na nadu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Sloge Vlado Jagodić i novi fudbaler tima iz Doboja Mladen Veselinović najavili su duel protiv Zrinjskog u subotu u okviru 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Sloga Doboj Zrinjski najava Vlado Jagodić Mladen Veselinović Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Odličnu seriju Dobojlija u proljećnom dijelu sezone, prekinulo je Posušje u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (3:2), ali prema riječima trenera Sloge Vlade Jagodića, nema mnogo vremena za analiziranje meča na "Mokrom docu" s obzirom da već u subotu dočekuju Zrinjski.

"Pokušali smo da se naspavamo za meč protiv Zrinjskog, kojeg nismo pripremali već imamo samo dan da pokušamo da se spremimo za možda i najteži zadatak u polusezoni. Uzimajući u obzir da je Zrinjski aktuelni šampion i učesnik grupne faze Konferencijske lige, što je istorijski uspjeh za bh. fudbal na čemu im čestitam, ali mi imamo svoje ambicije u subotu. Pokušaćemo da se suprotstavimo iako je Zrinjski favorit. Međutim, bili su mnogi favoriti u Modriči i Doboju, pa je bilo drugačije. To naravno ne znači da prijetim niti želim da potcijenim Zrinjski. Daćemo sve od sebe, svi su željni da igraju iako smo prilično umorni. Opet, ne plašimo se utakmice, istrčaćemo na teren i odigrati najbolje što možemo. Očekujem da svi akteri budu na nivou što bi bilo dobro jer smo uz Borac i Zrinjski najbolji domaćin. Izuzetno težak zadatak nas očekuje ali i veliki izazov", rekao je Jagodić.

Dodao je da poraz u Posušju u posljendnjim trenucima evrogolom neće pokvariti sve ono što je Sloga napravila.

"Taktički pristup će biti preloman, s obzirom na meč 'Pod Bijelim brijegom' (2:0), gdje smo pokazali da možemo da igramo. Ova će biti pomalo drugačija utakmica posebno zbog kvaliteta terena. Nadam se da neće biti padavina i pozivam sve navijače da dođu da nas podrže. Ko može biti veći magnet za publiku od Borca i Zrinjskog. Ponoviću, oni su favoriti, ali imamo pravo da nadamo da možemo da pariramo i sve osim poraza za nas je uspjeh", istakao je šef struke dobojske ekipe.

Mladen Veselinović, koji je u petak potpisao ugovor sa dobojskim klubom, najprije je čestitao Zrinjskom na velikom uspjehu na evropskoj sceni, a onda istakao da će Sloga dati sve od sebe protiv mostarskih "plemića".

"Zrinjski je uz Borac najkvalitetnija ekipa, ali mi smo spremni za meč. Nadam se da će nas dobojska publika podržati da ostvarimo zajedno što bolji rezultat na sutrašnjoj utakmici", dodao je Veselinović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC