• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar dočekuje Sarajevo: U sarajevski derbi bitno ući hladne glave i vrućeg srca

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Optimizam na "Grbavici" uoči velikog derbija protiv gradskog rivala (nedjelja, 18.45).

 Bruno Akrapović Izvor: Promo/FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara će u 21. kolu Premijer lige BiH ugostiti gradskog rivala Sarajevo.

Ni jedan ni drugi sarajevski premijerligaš ne mogu se pohvaliti dobrom formom, a naročito se to odnosi na domaćina predstojećeg derbija. Tim sa "Grbavice" u katastrofalnoj je situaciji tokom cijele sezone, pa je od najavljene borbe za izlazak u Evropu došao u situaciju da strepi za premijerligaški život.

Svjestan je toga i trener Bruno Akrapović, koji vjeruje da će njegov tim konačno zaigrati onako kako armija navijača Želje i očekuje.

"Pred nama je najveći derbi u BiH što se tiče fudbala i nakon lošijih rezultata i sa jedne i sa druge strane treba da damo sve od sebe da taj niz prekinemo i upišemo tri boda. To nam je cilj. Analizirali smo obje utakmice do sada, nevjerovatna razlika između dvije utakmice, meni neshvatljiva. Igrači treba da ispoštuju pravila igre i ne da se nadam nego očekujem da će igrači u nedjelju pokazati reakciju", poručio je Akrapović.

Akrapović se i dalje "traži", nije bilo mnogo vremena da upozna ekipu, tako da i dalje nema kompletnu širu sliku o samom timu "plavih".

"Što se tiče ekipe, ne mogu reći kompletan utisak o kvalitetu mojih igrača. Izostajali su nam igrači zbog kartona u obje utakmice, uz to igrači koji su trebalo da budu registrovani, nisu uspješno registrovani, nadam se da će biti za nedjelju. Neku kompletnu sliku ću imati u nedjelju i na osnovu toga ćemo moći izvući neka konkretnija mišljenja. Otežavajuća okolnost je što se pola ekipe priključilo naknadno. Nismo imali pripreme po želji, kao Cavnić, Hiroš, ili neki drugi igrači. Ili su imali povrede, kao Coca, pa nije uspio 100 odsto u kondicionom segmentu da uradi ono što smo željeli, pa su nedostajali i u taktičkim zamislima. Krpimo se i nadam se da će Krpić u nedjelju odlučiti."

U pauzi između dvije takmičarske utakmice, Željezničar je u prijateljskom duelu savladao visočku Bosnu 5:0. Bila je to prilika da "plavi" konačno prorade, a Akrapović se nada da će njegovi izabranici početi da tresu mreže i u mečevima za bodove.

"Ako nemaš realizaciju i napadači razmišljaju o tome čitavu sedmicu normalno da psiha nije na top nivou. To je biti profesionalac, izbacivati negativne stvari, a pozitivne vraćati u glavu. Nije lako, ali ako si profesionalac uspjećeš i funkcionisaćeš, upravo zbog toga i pravim ove pripremne utakmice, da momci postignu golove. Nadam se da će i ostali uzeti primjer iz ove utakmice protiv Bosne i prenijeti to u prvenstvene."

Akrapović je naglasio da je pratio duel Borca i Sarajeva u četvrtfinalu Kupa BiH, koji je okončan bez golova.

"Gledao sam normalno utakmicu, nije se moglo nešto izrazito vidjeti. Puno prekida, puno situacija koje su doprinijele tome da utakmica ima veći kvalitet. Kao što sam rekao za Zrinjski, i Sarajevo ima kvalitet, ima pojedinačnu klasu, u svakom trenutku mogu da zaprijete i iznenade. U svakom slučaju optimistično gledam na utakmicu."

Izvor: Promo/FK Željezničar

Edin Cocalić istakao je da svi igrači Željezničara motivisani dočekuju predstojeći derbi.

"Svjedoci smo da u derbiju do sada barem nije moglo unaprijed nešto da se prognozira. Ako ćemo gledati tabelu, naravno da su u prednosti, da mogu da važe za favorita. Ali, znate kakav je derbi, kakva je to utakmica. Opet kažem, gledajući tabelu mi igramo katastrofalnu sezonu, ali derbi se ne smije potcijeniti nikada", rekao je iskusni defanzivac Željezničara.

"Imali smo težak period iza nas, i nije lako trenutno nositi dres Željezničara. Znamo šta znači ovaj klub i kakva je težina ovog dresa. Imam dosta derbija iza sebe i znam, iskusio sam, da je u derbiju bitno da uđeš hladne glave i vrućeg srca. To jedino mogu reći mladim igračima, nema tu pametovanja. Pokazali smo protiv Zrinjskog da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i nadam se ovaj put uz pogodak sa naše strane."

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

Subota:

Igman - Široki Brijeg (13.00)
Tuzla siti - Zvijezda 09
Sloga - Zrinjski (16.00)

Nedjelja:

Posušje - Velež (14.00)
Željezničar - Sarajevo (18.45)

Ponedjeljak:

Borac - GOŠK (17.45)



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC