• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hibridni teren u Doboju do kraja aprila, u planu još dva nova terena u BIH!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U toku je rekonstrukcija terena u Doboju i Širokom Brijegu, a do naredne sezone još dva grada trebala bi da dobiju moderne hibridne terene u okviru projekta FSBIH.

 Izgradnja hibridnih terena u Premijer ligi BIH, završetak u Doboju u aprilu Izvor: MONDO

Drugi dio sezone u Premijer ligi BIH nastavljen je prije desetak dana, a dobojska Sloga remijem sa Veležom i pobjedom u Gabeli dokazali su da su definitivno jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone.

Dobojski klub jedan je od dva kluba koji svoje domaće mečeve igraju na zamjenskim terenima, a razlog je rekonstrukcija terena u Širokom Brijegu i Doboju i izgradnja novih hibridnih terena u okviru projekta koji realizuje Fudbalski savez BIH.

Dosad su završeni tereni na Gradskom stadionu u Banjaluci, tuzlanskom Tušnju, na sarajevskom Koševu, kao i na dva stadiona u Mostaru, na kojima igraju Velež i Zrinjski, tako da računajući i renoviranu Grbavicu, većina klubova sada ima daleko bolje uslove za rad i odigravanje utakmice.

Radovi na stadionu Luke u Doboju još traju zbog čega Sloga igra svoje domaće utakmice na stadionu Dr Milan Jelić u Modriči, ali bi se ekipa Vlade Jagodića, kako nam kažu u Doboju, mogla vratiti na svoj stadion prije kraja ove sezone.

"Vremenske prilike diktiraju tempo, međutim, radovi idu nekom dinamikom, malo ima odstupanja od planiranog roka, ali očekujemo da ukoliko se sve ispoštuje po fazama da teren bude gotov do kraja aprila. Čim bude gotov mi ćemo se vratiti u Doboj i igrati na našem stadionu", kaže za MONDO predsjednik Sloge Meridian, Miroslav Kršić.

Dobojlije su uprkos neigranju na svom terenu dobrim rezultatima izbili na peto mjesto na tabeli Premijer lige BIH i skoro ispunili svoj cilj za ovu sezonu, a u klubu ističu da su sada dosta rasterećeniji, te da će sve investicije kada je u pitanju infrastruktura biti završene do početka nove sezone u Premijer ligi BIH, čiji su praktično sigurni učesnici.

"Prije svega mi smo fokusirani na to da budemo spremni za novu sezonu, evo nekim rezultatima smo potvrdili, nismo još definitivno osigurali opstanak, ali jako blizu smo toga da smo sigurni učesnici Premijer lige BIH i naredne sezone tako da smo tu malo rasterećeniji. Voljeli bismo da sutra možemo da igramo u Doboju, ali strpljivi smo i dočekaćemo taj hibridni teren u Doboju", rekao je Kršić.

On ističe da je izgradnja hibridnih terena od izuzetnog značaja za fudbal u BIH, što se i pokazalo prethodnog vikenda, kada je utakmica između Širokog Brijega i Željeznica morala da bude pomjerena zbog lošeg terena usljed velikih padavina.

"Prvo zbog kvaliteta fudbala, ozbiljnosti lige i saveza, vrlo je bitno da se realizuje ovaj projekat. U današnje vrijeme evo u situaciji smo da se neke utakmice odgađaju zbog poplavljenog terena, to se praktično gotovo nigdje više ne dešava. Osim toga, kvalitet fudbala i lige će biti sigurno na višem nivou i imaćemo preduslove za bolje utakmice, za bolji rad i za napredak. I na kraju šaljemo lijepu sliku u svijet za svakog ko gleda naš fudbal, utakmice je u svakom smislu ljepše gledati kada se igraju na modernim i kvalitetnim terenima, a ne u blatu", istakao je predsjednik Sloge.

Njegov klub bi krajem aprila trebao da se vrati na svoj stadion i zaigra na novom hibridnom terenu, kao i Široki Brijeg koji će se vratiti na Pecaru, do početka naredne sezone još dva grada trebala bi dobiti nove hibridne terene.

Fudbalski savez BIH, prema nezvaničnim informacijama, planira u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima rekonstrukciju terena u Bijeljini, kao i u Posušju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC