• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti šalje Zvijezdu u niži rang, nakon pobjede Igmana u zoni ispadanja je Željezničar!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Velika borba na dnu tabele, Tuzla siti i Igman upisali vrijedne bodove u borbi za opstanak.

 Premijer liga 21 kolo Tuzla siti pobijedio Zvijezdu 09 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Dok je situacija na samom vrhu tabele Premijer lige BIH iz vikenda u vikend gotovo ista, "ključa" na samom dnu gdje se nekoliko timova bori za opstanak.

"Fenjer" drži Zvijezda 09 koja je u prošlom kolu iznenadila Sarajevo, ali je u subotu u meču 21 kola PLBIH doživjela težak poraz na gostovanju direktnom rivalu.
Tuzla siti potpuno zasluženo je slavio 2:0 i upisao prvi trijumf u drugom dijelu sezone.

Već u 11. minut Tuzlaci su stigli do prednosti, kada je zbog igranja rukom u šesnaestervcu dosuđen jedanaesterac koji je Nukić pretvorio u pogodak za vođstvo 1:0.

Tri minute kasnije Luka Damjanović je odličnom odbranom irpavio svoju grešku pošto je prethodno lošim ispucavanjem gurnuo domaćine u novu šansu.

Imao je Damjanović posla na ovom meču, a drugi put je vadio loptu iz mreže u 52. minutu, kada je Kobiljar lijepo uposlio Mehanovića koji se ubacio u šesnaesterac i prebacio golmana Zvijezde 09 za svoj četvrti pogodak ove sezone.

Ekipa Slavka Petrovića nakon ovog trijumfa imam 22 boda, ali na njihovu žalost, toliko ima i Igman nakon minimalne pobjede nad Širokim Brijegom.

IGMAN – ŠIROKI BRIJEG 1:0 (0:0)

Široki je bio konkretniji u prvom poluvremenu, ali udarac Kuprešaka na samom startu odbranio je Ćeman, a Ćavar je nakon pola sata upropastio dobru priliku kada je šutirao preko gola.

Imali su i domaći prilika u prvom poluvremenu, Ramić je u 15. Minutu šutirao poslije kornera, međutim, lopta je otišla preko gola.
U nastavku smo vidjeli dominaciju Igmana koji je pritiskao u želji da osvoji bodove spasa.

Jedan od najljepših trenutaka utakmice vidjeli smo u 56. minutu kada je Đorić šutirao, a Bender sjajnom intervencijom "izvadio" loptu iz rašlji i odbio u korner. Samo par trenutaka poslije Đorić je nakon kornera šutirao golavom, ali odlazi to u spoljni dio mreže.

Najbolju priliku za Široki imao je rezervista Činedu u 73. minutu, ali njegov pokušaj brani Ćeman.

Redale su se potom prilike Igmana, da bi odbrana Širokog konačno popustila u 86. Minutu. Hebibović je ubacio iz slobodnog udarca, aMašić je u pokušaju da izbije loptu glavom poslao loptu iza svog golmana i Igman je stigao do velike pobjede.

Nakon pobjede Tuzla sitija i Igmana u zonu ispadanja je pao Željezničar, koji ima dva boda manje od pomenutih ekipa, pa će mu za bijeg iz opasne zone trebati pobjeda nad Sarajevom u vječitom derbiju koji se igra u nedjelju od 18.45 na Grbavici.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC