• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlado Jagodić: Skup bod protiv Zrinjskog! Žao mi je što se ove stvari dešavaju na utakmicama

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Sloge Vlado Jagodić bio je vidno razočaran zbog haosa na terenu protiv Zrinjskog (1:1), na kojoj je viđeno čak pet crvenih kartona.

 Sloga Zrinjski 1:1 izjave Vlado Jagodić Mario Ivanković Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Dobojlije su u sudijskoj nadoknadi golom Srđana Grabeža stigli do remija protiv Zrinjskog nakon što je Nemanja Bilbija iz penala osigurao prednost u 83. minutu.

Upravo taj penal, koji je dosudio arbitar Antoni Bandić, izazvao je haos na terenu u Modriči, a epilog cijelog sukoba u kojem su učestvovali igrači oba tima, bila su po dva crvena kartona na obje strane.

Kasnije je nakon izjednačujućeg gola, crveni karton još zaradio i rezervista Sloge Bojan Batar.

"Žao mi je što je ovo ovako bilo. Očekivao sam da će biti zanimljiva utakmica, mislim da smo u prvih 20 minuta pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo sa Zrinjskim. Nismo dali gol, pogodili smo stativu, potom je Zrinjski preuzeo inicijativu. Ono čega sam se najviše plašio - nema veze ako neko misli da će kažnjavanjem nešto riješiti - svi akteri nisu bili na nivou i ne bi bilo nervoze i vjerujem da bi utakmica išla sasvim drugim tokom", rekao je trener Sloge Vlado Jagodić očigledno misleći na sudiju Bandića.

"Moji igrači su heroji! U Posušju smo primili gol u sudijskom vremenu, sad smo dali, mislim da nam se vratilo jer pošteno radimo i zaslužili smo. Skup je ovaj bod, i dalje ih skupljamo za opstanak. Ne znam zašto je Batar isključen iz veselja?! Sad ćemo imati kadrovskih problema. No, mislim da je ovo sasvim zaslužen bod bez obzira što smo igrali sa državnim prvakom i učesnikom evropskih takmičenja. Teren je takav kakav je, ambijent je bio dobar. A poželio bih Zrinjskom sve najbolje, a mi ćemo što prije zaboraviti ovu utakmicu jer ne vrijedi se okretati za onim što je prošlo. Moramo misliti na prvi naredni meč, a to je gostovanje u Širokom Brijegu. Nedostaje nam još tri-četiri boda za siguran opstanak a onda idemo svojim putem. Trebamo i mi i Zrinjski što prije ovo zaboraviti jer je nepotrebno da bude na fudbalskim utakmicama", dodao je vidno razočarani Jagodić.

Njegov kolega sa klupe Mostaraca Željko Petrović bio je jedan od dobitnika crvenog kartona, pa je izjavu za "Arenu Sport" dao njegov pomoćnik Mario Ivanković.

"Puno nervoze na lošem terenu, nije se moglo nešto posebno ni odigrati i uživati u fudbalskim vještinama. Morate kad primite gol u posljednjim sekundama da žalimo, ali idemo dalje. Za sedam dana dolazi Borac, spremićemo se za tu utakmicu i probati da pobijedimo i primaknemo se Banjalučanima na tabeli", rekao je Ivanković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC