• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta znamo prije starta trećeg kruga PL BiH? Borac domaćin u prva dva kola, protiv Zrinjskog dva puta u 20 dana!

Autor Dragan Šutvić

Određene stvari po pitanju rasporeda poznate su i prije odigravanja mečeva 22. kola.

 Premijer liga BiH šta znamo prije trećeg kruga  Izvor: Facebook/HŠK Posušje

Od subote (9. mart) do ponedjeljka (11. mart) igraće se mečevi 22. kola Premijer lige BiH, posljednjeg prije starta trećeg, odlučujućeg kruga prvenstva.

Predstojećih šest prvenstvenih utakmica daće nam kompletan raspored preostalih 11 kola, međutim pred narednih 90 minuta fudbala u BiH, nekoliko stvari je već poznato.

Tako se, naime, od ranije zna da će sa najbolje startne pozicije u treći krug krenutiBorac, koji će, prema tome, shodno Bergerovim tablicama, prve dvije utakmice u trećoj fazi prvenstva odigrati pred domaćom publikom.

A već su, takođe, poznati i rivali. Igrači Vinka Marinovića će u 23. kolu odmjeriti snage sa ekipom koja završi drugi krug kao 12. na tabeli, a to je Zvijezda 09 koja nakon posljednjeg kola i meča sa Tuzla sitijem (2:0) više nema ni matematičku šansu da napreduje na tabeli prije starta trećeg kruga.

Od juče je poznato da na toj utakmici, koja se igra krajem sljedeće nedjelje, zbog kazne izrečene od strane Disciplinske komisije FS BiH neće biti navijača na istočnoj tribini Gradskog stadiona, ali će ih, sa druge strane, biti odmah nakon reprezentativne pauze, u 24. kolu, koje se igra posljednjeg vikenda u martu.

Tada će premijerligaški lider u Banjaluci ukrstiti koplja sa Zrinjskim, koji ne može prije početka drugog kruga ni da napreduje do prve pozicije ali ni da "sklizne" mjesto-dva ispod.

Tako će Borac i Zrinjski u samo dvadeset dana odigrati dvije međusobne utakmice, nakon kojih bi mnogo stvari u borbi za titulu moglo da bude jasnije, ali i da se, sa druge strane, dodatno "zakuva".

Što se tiče preostalih devet upražnjenih pozicija, moguće su brojna "tumbanja" , s obzirom na minimalne bodovne razlike između timova, ali će, rekosmo, sve biti jasnije kad se u ponedjeljak završi posljednji meč 22. kola, u kojem se sastaju Velež i Tuzla siti.

PREMIJER LIGA BiH – 22. kolo

Subota (9. mart):

Široki Brijeg – Sloga Meridian (13.00)

GOŠK – Posušje (16.00)

Sarajevo – Igman (18.30)

Nedjelja (10. mart):

Zvijezda 09 – Željezničar (14.00)

Zrinjski – Borac (19.00)

Ponedjeljak (11. mart):

Velež – Tuzla siti (18.00)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

HOĆEMO EVROPSKU JESEN

Gdje su pojačanja za evropsku jesen? Gdje su igrači koji prave razliku? Da li se će dovesti do početka ljetnih priprema? Da li će Borac tokom ljetnih priprema imati ozbiljne rivale iz Zapadne Evrope? Zašto tokom zime nisu dovedeni igrači koji u Partizanu nisu u prvom planu, kao recimo: Saničanin, Medina, Živković, Pantić, Pavlović? Zašto se ne nađe Brazilac "desetka" koji će nam biti ono što je Tavares godinama bio u Mariboru ili Moreira u Partizanu i Vojvodini?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC