• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac gostuje šampionu: Da pokažemo u Mostaru da zaslužujemo titulu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jovo Lukić i Jovan Nišić najavili predstojeći derbi sezone protiv Zrinjskog.

 Jovo Lukić i Jovan Nišić najavili derbi Zrinjski Borac Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Već 20 prvenstvenih utakmica utakmica Borac ne zna za poraz, "crveno-plavi" napravili su veliku bodovnu prednost nad aktuelnim šampionom Zrinjskim, pa će meč u Mostaru dočekati sa željom da potvrde dominaciju i još više učvrste se na liderskoj poziciji.

Neće to biti lako, svjesni su svi u taboru Banjalučana, ali sutrašnji duel (19 časova) dočekuju sa velikim optimizmom s obzirom da u ekipi vlada sjajna atmosfera poslije niza izuzetno dobrih partija i rezultata.

"Cijelu sedmicu smo se spremali za ovu utakmicu, koja će sigurno biti teška, pravi derbi. Mi smo prvi, oni drugi i važno je ostati neporažen, a ne bi bilo loše ni uzeti tri boda. Ako bismo slavili, razlika od 12 bodova značilo bi da smo 80 odsto riješili pitanje osvajača titule", poručio je napadač Jovo Lukić.

Iako nakon Zrinjskog Banjalučane očekuje još jedan težak meč, revanš četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva, sve misli usmjerene su trenutno na duel sa "plemićima".

"Idemo utakmicu po utakmicu, fokus je na Zrinjskom, a onda ćemo razmišljati o Sarajevu i prolasku dalje u Kupu BiH", dodao je Lukić.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Jovan Nišić istakao je da je samo pobjeda u mislima svima u Borcu.

"Kao i uvijek, na svakoj utakmici idemo na pobjedu. Imamo dva gostovanja i dvije, za mene, najljepše utakmice. Idemo prošlogodišnjem šampionu, zna se kakve su naše ambicije - da osvojimo titulu - i ne postoji ništa bolje nego da odeš kod jedne takve ekipe i pokažeš da to zaslužuješ. Sav fokus je na utakmici protiv Zrinjskog, a onda ćemo imati vremena da razmišljamo o Sarajevu i pripremamo se za njih. Razmišljam samo o pobjedi, tako sam odgojen i prilično je jasno da je to naš cilj. Bitno nam je da rezultat bude pozitivan, pa ćemo ići dalje", rekao je Nišić.

Podsjetimo, Borac nikada do sada nije slavio u Mostaru. Samo dva puta odigrali su 0:0, dok su u ostalim mečevima poraženi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC