• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi šok na "Koševu"! Igman u finišu ispustio pobjedu protiv Sarajeva! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gosti iz Konjica su u finišu ispustili pobjedu nad Sarajevom u utakmici 22. kola Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Sarajevo Igman 22. kolo PL BiH Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Nakon serije loših rezultata, Sarajevo je u subotu ugostilo Igman s imperativom pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali je doživjelo novi neuspjeh na "Koševu".

SARAJEVO - IGMAN 2:2 (0:0)

Izabranici Edisa Mulalića su se dobro branili protiv favorita, a onda iz dvije akcije preko Mirsada Ramića iz penala, odnosno Anela Hebibovića, gotovo matirali sarajevsku ekipu, koja je bila na ivici četvrtog uzastopnog poraza u prvenstvu. Ipak, za samo dva minuta od 85. do 87. Sarajevo je uspjelo da stigne do izjednačenja golovima Hamze Čatakovića i Ajdina Hasića i izbjegne novi poraz na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

No krenimo redom...

Trener sarajevskog tima Simon Rožman, koji je dobio podršku čelnika iako nije ovog proljeća zabilježio nijednu pobjedu (tri poraza u prvenstvu - od Širokog Brijega, Zvijezde 09 i Željezničara, te remi u Kupu BiH protiv Borca u Banjaluci) promijenio je čak šest igrača u odnosu na sarajevski derbi u prošlom kolu.

Umjesto Dejana Ilieva, Vinka Solde, Frensisa Kjeremea, Adalberta Penjarande, Marka Matanovića i Eldara Mehmedovića, priliku u startnih 11 dobili su golman Lovre Rogić, Muhamed Buljubašić, Amar Beganović, Marin Aničić, Ajdin Hasić i Mirza Mustafić.

"Bordo" tim je bolje ušao u meč na "Koševu" i u dva navrata bio blizu vođstva, ali ni Mustafić u 16. niti Beganović u 32. minutu nisu bili dovoljno precizni iz izglednih situacija pred golom konjičkog kluba.

Kazna je mogla da uslijedi četiri minuta kasnije kada je Crnogorac Velizar Janketić sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored stative.

Do odlaska na odmor, ipak najbolju šansu u 41. minutu propustio je domaćin i to Slaviša Radović, koji je iskosa sa desetak metara praktično savladao Aldina Ćemana, ali je goste iz Konjica spasila stativa.

Izabranici Edisa Mulalića su se žestoko branili u drugom poluvremenu i vrebali priliku da iz eventualne kontre ili brze tranzicije ugroze Lovru Rogića, a to su i uspjeli u 63. minutu, kada je golman Sarajeva odbranio udarac Mirka Oremuša. Šansu su gosti imali i nekoliko minuta kasnije kada je šutirao Armin Bešagić, ali opet je odbranio Rogić.

U 71. minutu, sudija Miloš Gigović pokazao je na bijelu tačku za goste iz Konjica, a Mirsad Ramić bio je siguran izvođač za vođstvo Igmana - 0:1.

Samo sedam minuta kasnije sijevnula je nova kontra gostiju, Anel Hebibović je bombom sa 16 metara pogodio mrežu svog bivšeg kluba i praktično osigurao pobjedu tima iz konjica - 0:2.

Tako se barem činilo, međutim, Sarajlije su smanjile rezultat u 85. minutu nakon udarca Buljubašića, golman Igmana je odbranio, a odbijenu loptu u mrežu pospremio Hamza Čataković - 1:2.

Minut kasnije uslijedilo je izjednačenje - Ajdin Hasić je majstorski na krivoj nozi uhvatio Ćemana i pogodio malu mrežu - 2:2.

Imali su bordo fudbaleri preko Renana Oliveire stopostotnu šansu da u 95. minutu stignu do kompletnog plijena, ali je lopta prohujala pored lijeve stative Igmanom gola, pa je utakmica okončana remijem.

SARAJEVO: Rogić, Buljubašić, Renan, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Anđušić, Đuričković, Mustafić. Trener: Simon Rožman.

IGMAN: Ćeman, Mešinović, Bešagić, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Bajrić, Janketić, Ramić. Trener: Edis Mulalić.


PREMIJER LIGA BIH - 22. KOLO:

Široki Brijeg - Sloga Meridian 0:1 (0:0)
/Vidić 55/

GOŠK - Posušje 1:1 (1:0)
/Radenović 8 - Kamenar 57/

Sarajevo - Igman 2:2 (0:0)
/Čataković 85, Hasić 87 - Ramić 72 pen, Hebibović 79/

Nedjelja:

Zvijezda 09 - Željezničar (14.00)
Zrinjski - Borac (19.00)

Ponedjeljak:

Velež - Tuzla siti (18.00)



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC