• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reakcija FS BiH na odluku Irfana Peljte: "Najoštrije osuđujemo svaki vid pritiska na službena lica"

Autor Haris Krhalić

Nakon odluke najboljeg bh. sudije, oglasio se i Fudbalski savez BiH.

 Reakcija FS BiH na odluku Irfana Peljte Izvor: Anadolija/Samir Jordanović

Najbolji bh. fudbalski sudija Irfan Peljto obavijestio je Komisiju za suđenje FS BiH kako, zbog prijetnji upućenih njemu i članovima njegove porodice, više ne želi da sudi na utakmicama u kojima igraju Sarajevo i Željezničar.

Nije se dugo čekao odgovor FS BiH koji je najoštrije osudio prijetnje upućene Peljti.

“FS BiH je danas dobio pismo od fudbalskog sudije Irfana Peljte, internacionalca sa FIFA značkom, u kojem nas zvanično obavještava da zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici nije u mogućnosti obavljati funkciju službenog lica na narednim utakmicama WWiN Lige Bosne i Hercegovine koje igraju klubovi iz Sarajeva”, naveli su iz Saveza.

“Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje svaki vid pritisaka na službena lica koji su aktivni učesnici takmičenja u našoj zemlji, te iskazuje duboku zabrinutost zbog ovakvih pojava koje su učestale u posljednje vrijeme”, dodali su on i nastavili:

“Ovim putem pozivamo nadležne organe da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spriječili ovakvi slučajevi u našoj društvenoj zajednici, te da procesuiraju sva odgovorna lica i stanu u zaštitu našeg najboljeg fudbalskog sudije, kao i svih službenih lica u takmičenjima FS BiH.”

Ove sezone je Peljto dijelio pravdu na 12 premijerligaških utakmica, a Sarajevu je sudio dva puta - u 13. kolu protiv Borca na Koševu (1:1) i 18. protiv Zrinjskog u Mostaru (2:0). Za mečeve Željezničara u Premijer ligi BiH ove sezone nije delegiran.

Nedavno je postao prvi bh. sudija ikad koji je dijelio pravdu u jednoj utakmici nokaut faze Lige šampiona, kada je bio delegiran za okršaj RB Lajpciga i Reala u Njemačkoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC