• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atalanta srušila Napoli, prvak Italije sve dalje od Lige šampiona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Napoli još jednom razočarao svoje navijače, Osim promašivao, Atalanta odnijela bodove sa stadiona Dijego Armando Maradona.

 Serija A Atalanta pobijedila Napoli 3-0 Izvor: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Aktuelni šampion italije, ekipa Napolija, igra neprepoznatljivo ove sezone, a jedan od razloga zašto su Napolitanci tek sedmi je loša forma na domaćem terenu koja je nastavljena i ove subote.

Posljednja ekipa koja nosi bodove sa stadiona Dijego Armando Maradona je Atalanta, koja je slavila u subotu rezultatom 3:0 i tako se učvrstila na šestoj poziciji na tabeli.

NAPOLI - ATALANTA 0:3 (0:2)
/Mirančuk 26, Skamaka 45, Kopmajners 88/

Napadao je Napoli, pogađao stative, ali ne i mrežu Marka Karnesekija koji je izašao kao pobjednik iz svojevrsnog okršaja sa Viktorom Osimenom.

Stativa se prvi put zatresla već u trećem minutu, ali pogodio ju je Aleksej Mirančuk. Fudbaler Atalante koji je bio strijelac za Rusiju u prijateljskom meču protiv Srbije, bio je prvo ime ovog meča, pošto je postigao prvi, a onda asistirao za drugi gol ekipe iz Bergama.

U oba navrata odbrana Napolija je reagovala katastrofalno, kod prvog gola praktično su stajali i gledali kako Mirančuk sa samo dva metra postiže gol.

Drugom golu Atalante je kumovao Žuan Žesus koji je dozvolio Đanluki Skamaki prvo da mu uzme loptu, a onda i da nakon duplog pasa sa Mirančukom da postigne svoj šesti gol u sezoni.

Pokušao je Napoli, ali Karneseki je bio odličan na golu, a kada je on i bio već savladan nisu domaći imali ni sreće, pa su tako u 55. minutu u razmaku od samo nekoliko sekundi dva puta pogodili stativu.


Agoniju Napolija na stadionu Dijego Armando Maradona povećao je Kopmajners pogotkom u 88. minutu za konačnih 3:0 i ukupno peti poraz Napolitanaca kod kuće.

Nakon ovog poraza Napoli je ostao na 45 bodova, pet manje od šestoplasirane Atalante, ali i devet manje od četvrtoplasirane Bolonje, pa su sve manje šanse da se sljedeće godine nađe u Ligi šampiona. Podsjećamo, Napoli je eliminisan u osmini finala Lige šampiona od Barselone ukupnim rezultatom 4:2.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC