• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSC dovodi bivšeg igrača Partizana: Žarko Lazetić dobija veliko pojačanje

Autor Dušan Ninković

Savo Milošević ga obožavao, Aleksandar Stanojević sklonio iz tima, a sada se vraća u Srbiju.

 Maki Banjak potpisuje za TSC Izvor: MN PRESS

Sezona u Superligi još nije gotova, a TSC je već obezbijedio veliko pojačanje za narednu sezonu. U tim Žarka Lazetića stiže nekadašnji defanzivac Partizana, kamerunski internacionalac Maki Banjak (28). Štoper koji je u Humskoj povremeno igrao i kao desni bek slobodan je od početka godine, nakon što je prekinut njegov ugovor sa kazahstanskim Kairatom, a fudbaler tima iz Bačke Topole postaće tokom ljeta.

Tim trasnferom počele su pripreme za evropske kvalifikacije tima sa sjevera Srbije, koji će i naredne jeseni željeti da se takmiči u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Gotovo je izvjesno da će TSC igrati kvalifiakcije za Konferencijsku ligu, a drugi uzastopni plasman u grupnu fazu bio bi nevjerovatan uspjeh za tim Žarka Lazetića koji je prethodne sezone završio na drugom mjestu u Superligi.

Od Banjaka se očekuje da donese kvalitet iskustvo u posljednju liniju tima iz Bačke Topole, a konkurencija na mjestu štopera biće mu kapiten Goran Antonić, povremeni reprezentativac Nemanja Stojić, hrvatski internacionalac Josip Ćalušić, kao i talentovani Mateja Đorđević i Vukašin Krstić.  

Banjak je rođen u gradu Jaunde, a kroz fondaciju koju je osnovao nekadašnji fudbaler Samjuel Eto stigao je do dres Barselone. Prošao je mlađe kategorije u najvećem katalonskom klubu, a zatim četiri godine igrao za rezervi tim španskog velikana. Uslijedili su rezervni tim Nanta, pa Saragosa, Admira Vaker, Olimpija iz Ljubljane i Partizan.

U crno-bijelom dresu proveo je sezonu 2020/21 i upisao ukupno 18 nastupa - 16 u prvenstvenim mečevima i dva u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Mnogo veću minutažu imao je dok je tim vodio Savo Milošević, dok se kod Aleksandra Stanojevića njegova uloga izgubila, pa je na kraju prvenstva napustiio klub. Potpisao je za Kairat, a tokom 2023. godine igrao je na pozajmici u Nižnjem Novgorodu. Odigrao je i četiri meča za seniorsku selekciju Kameruna.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC