• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić je užasan, ne može da igra za Junajted! Ferdinand pamti Nemanjine muke: Pitao sam se zašto smo ga doveli!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rio Ferdinand pričao je o Nemanji Vidiću i njihovoj saradnji.

 Rio Ferdinand pričao je o Nemanji Vidiću Izvor: Profimedia

Nemanja Vidić ostavio je veliki trag u Mančester junajtedu i jedan je od kandidata za Kuću slavnih. Stigao je na "Old Traford" 2006. godine iz moskovskog Spartaka i bio je to jedan od najboljih poteza ser Aleksa Fergusona. Doduše, nije sve bilo tako idealno, posebno na početku karijere.

O tome su pričali Rio Ferdinand, Geri Nevil i Džejmi Karager, prva dvojica igrala su sa Srbinom, treći je sa Liverpulom vodio velike bitke protiv njega. "Da li se sjećaš kad je potpisao? Momci su pričali da mora da se vrati odakle je došao, toliko je loš bio na treningu. Pamtim kad mi je Runi prišao na treningu i rekao mi 'Ovaj je užasan, ne može da igra za nas', isto je rekao i za Patrisa Evru kada je prokomentarisao 'kako smo dođavola potpisali ovu dvojicu'. Nemanja je na treninzima igrao protiv Ronalda, Runija, Sahe, mislim da je i Tevez bio tada. Zamislite takav trening, teže nego mnoge utakmice", počeo je Rio.

Tada se u razgovor ubacio Karager i prisjetio se jednog od derbija na 'Enfildu'.

"Pamtim jednu utakmicu kada su Evra i Vidić bili na istoj strani, čini mi se da je to bio meč u kom je O'Šej dao gol u završnici. Belami je išao na Nemanju, mi smo napadali na strani gdje su bili naši najvatreniji navijači, na 'kopu'. Sjećam se Fergusonovih reakcija, nisam bio daleko od njega. Uporno je nešto gestikulirao rukama ka njemu, tražio je da se smiri, da se fokusira."

Otkrio je Rio i da su loše utakmice samo pomogle Nemanji u karijeri.

"Bio je baš emotivan, nikada nije letio kada odigra dobro, ali je znao da padne zbog loše utakmice, čak i zbog lošeg dodavanja na meču, posebno u toj ranijoj fazi karijere. To ga je tjeralo da bude još više 'gladan' i da radi na sebi, da bude bolji. Bilo mu je potrebno vrijeme da prevaziđe to. Došao je iz ruske lige. Na jednom od tih prvih treninga sam vidio šta radi i rekao 'ovaj čovjek ne može da igra za nas'. Isto sam rekao za Evru, bio je jednako loš, pitao sam se kako smo ih uopšte potpisali."

Od loših početaka Vidić je sa Ferdinandom postao bedem odbrane "crvenih đavola" koji je donio pregršt trofeja Junajtedu.

"Imao je tu hrabrost, odlučnost, stalno je bio u teretani. Nije bio najbrži za štopera, ali je bio dovoljno brz i nevjerovatno agresivan, posebno na prvu loptu. Izgradio je reputaciju brzo, pa su rivali bježali od njega i napadali sa krilnih pozicija. Sjetite se samo koliko puta je lomio nos, ima oje najgori nos u ligi. Jednom prilikom sam ga pitao zašto se ne zaštiti laktom kad ide na skok, rekao mi je da samo vidi loptu kad skače. Kao ludak, išao je čelom direktno u glave protivnika", zaključio je Ferdinand sa osmijehom.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC