• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH tvrdi - Ibričić prijetio arbitru Musi: Znam sve o tebi, gdje ti radi žena, imaš jedno dijete, pripazi kako sudiš!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sportski direktor Sarajeva prijetio je prije utakmice sa Borcem glavnom arbitru iz Čitluka, objavio je FS BiH.

 Senijad Ibričić prijetio sudiji Mateu Musi Izvor: FK Borac

Disciplinska komisija FS BiH nedavno je sankcionala Sarajevo oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom u iznosu od 22.000 KM zbog prekida polufinalne utakmice Kupa BiH protiv Borca na stadionu "Asim Ferhatović Hase", koja je na kraju registrovana službenim rezultatom 0:3.

Takođe, kažnjeni su i predsjednik kluba sa "Koševa" Ismir Mirvić jednogodišnjom suspenzijom iz bh. fudbala, sportski direktor Senijad Ibričić suspenzijom od sedam mjeseci, a trener Simon Rožman sa tri mjeseca. Slovenac je sankcionisan uslovno uz novčanu kaznu od 2.000 KM, a u kasu Saveza će Mirvić i Ibričić takođe morati da uplate dvije, odnosno tri hiljade KM.

U petak je FS BiH u svom službenom glasiku objavio i šta se konkretno dešavalo prije početka utakmice, navodeći da je Ibričić uputio prijetnje glavnom sudiji iz Čitluka Mateu Musi.

"Senijad Ibričić je prije početka revanš-utakmice četvrtfinala Kupa BiH, takmičarska sezona 2023/24, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igrane dana 13.03.2024. godine, na način da je oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio riječima: 'Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!' - nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice", navedeno je u odluci Disciplinske komisije FS BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC