• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevu oduzeti bodovi, suspenzija za predsjednika i sportskog direktora "bordo" kluba

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznat je epilog prekinute utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca.

 FS BiH kaznio FK Sarajevo Ismara Mirvića i Senijada Ibričića Izvor: FK Borac

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Sarajevo oduzimanjem tri boda, a predsjednika kluba sa "Koševa" Ismira Mirvića jednogodišnjom suspenzijom iz bh. fudbala. Kažnjen je i sportski direktor Senijad Ibričić suspenzijom od sedam mjeseci.

Suspendovani zvaničnici ne mogu obavljati nikakve funkcije u fudbalu BiH dok im kazna ne istekne.

Klub je kažnjen i novčano zbog loše organizacije utakmice kaznom od čak 22.000 KM.

"FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem tri boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta na teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih osoba na teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58, 59, 61. i 66. Disciplinskog pravilnika FS BiH", navedeno je u obrazloženju odluke.

Predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić se pored jednogodišnje suspenzije kažnjava i novčanom kaznom u iznosu od 2.000 KM prema članu 66, dok će sportski direktor Ibričić u kasu Saveza morati da uplati hiljadarku više.

Kažnjen je sa tri mjeseca i trener "bordo" tima Simon Rožman, ali je njegova sankcija uslovnog karaktera uz obaveznu novčanu kaznu od 2.000 KM.

Pomoćni trener Luka Gobec zbog crvenog kartona je kažnjen sa dvije utakmice zabrane i novčanom kaznom od hiljadu KM, dok je oficir za bezbjednost kluba sa "Koševa" Zlatan Čakal sankcionisan sa 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza.

Podsjetimo, Sarajevo je u znak protesta zbog suđenja Matea Muse iz Čitluka napustio meč protiv Borca u 93. minutu pri rezultatu 1:2 u korist gostiju iz Banjaluke. Kasnije, ta utakmica četvrtfinala Kupa BiH je registrovana službenim rezultatom 0:3.

Nakon prekida meča predsjednik "bordo" kluba Ismir Mirvić pokrenuo je inicijativu za organizovanje udruženja premijerligaša i "spas bh. fudbala", ali je ona propala zbog pošto se na njegov poziv na sastank nije odazvao niko od učesnika Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC