• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Disciplinska komisija u petak o kaznama za FK Sarajevo i čelnike kluba sa Koševa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prekid četvrtfinala Kupa BIH izmađu Sarajeva i Borca dobiće epilog krajem sedmice.

 Sjednica Disciplinske komisije FSBIH o meču Sarajevo - Borac Izvor: FK Borac

Banjalučki Borac plasirao se u polufinale Kupa BIH pošto je u četvrtfinalu eliminisao Sarajevo, ali je uprkos vođstvu crveno-plavih 2:1 sve moralo da bude okončano za zelenim stolom jer meč na Koševu nije završen.

Fudbaleri Sarajeva na instrukciju sportskog direktora Senijada Ibričića i trenera Simona Rožmana, a kasnije i predsjednika kluba Ismira Mirvića tri minute prije isteka sudijske nadoknade povukli su se s terena pa je meč registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Borca.

Borac se plasirao u polufinale Kupa BIH, a s druge strane Sarajevo i njegove čelnike vjerovatno očekuju kazne zbog napuštanja terena.

Epilog svega će biti poznat u petak, kada će zasjedati Disciplinska komisija i odlučivati o eventualnim kaznama za FK Sarajevo, kao i za pojedince koji su podstrekivali igrače da napuste teren, saznaje MONDO.

Prema Disciplinskom pravilniku fudbalskih takmičenja u BIH klub sa Koševa suočiće se sa novčanom kaznom, ali i oduzimanjem od 3 do 12 bodova, kako je predviđeno. Za sportske radnike predviđene su novčane kazne, ali i zabrana obavljanja funkcije na određeni period.

Pročitajte ovdje kakve kazne mogu da očekuju Sarajlije.

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić u međuvremenu je poziv predstavnicima svih premijerligaša na zajednički sastanak, koji bi se trebao održati u narednim danima, ali u međuvremenu je dobio i prvo "NE".

Naime, fudbalski klub Željezničar odbio je poziv jer u klubu sa Grbavice smatraju da „pripreme za sastanak treba da se urade kvalitetno uz seriju preliminarnih konsultacija između klubova, što ovaj put nije učinjeno“.

Takođe, u Željezničaru smatraju da trenutno nije pravi trenutak za organizaciju ovakvog sastanka, te su predložili da se sastanak održi nakon završetka sezone, te da se tada "na sto" stave konkretni prijedlozi kako poboljšati integritet domaćih takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC