• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije burno bilo samo na terenu, već i na tribinama: Delegacija Borca napadnuta na Koševu! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Delegacija banjalučkog Borca, među kojima je bilo i nekoliko fudbalera, napadnuta je na poluvremenu utakmice na sarajevskom Koševu.

 Delegacija FK BOrac napada na Koševu VIDEO Izvor: FK Borac

Četvrtfinalni duel Kupa BIH između Sarajeva i banjalučkog Borca završen je prekidom, pošto su u samom finišu čelnici „bordo tima“ pri rezultatu 2:1 prekinuli meč i naložili igračima svog tima da ne završe utakmicu.

Gotovo kompletna klupa Sarajeva, stručni štab, sportski direktor Senijad Ibričić i predsjednik kluba Ismir Mirvić našli su se na terenu gdje su verbalno napali sudiju Mateu Musu, čijim suđenjem nisu bili zadovoljna.

Tenzije nisu viđene samo na travnjaku Koševa, već i na tribinama. Delegacija Fudbalskog kluba Borca napadnuta je u loži stadiona na poluvremenu utakmice, zbog čega je morala da interveniše i policija. Banjalučka delegacija u kojoj su se našli igrači koji nisu nastupili u srijedu poput Srđana Grahovca, Mladena Jurkasa i Slobodana Đekića, kao i maloljetna djeca našla se na udaru domaćih navijača, ali je fizički napad spriječila policija Kantona Sarajevo. Pogledajte dio nemilih scena sa Koševa!


Takmičarska komisija FSBIH na sjednici u četvrtak registrovala je ovaj meč službenim rezultatom 3:0 zbog napuštanja terena od strane igrača domaćeg tima. U narednim danima očekuje se i sjednica Disciplinske komisije FSBIH na kojoj će biti izrečene kazne za FK Sarajevo, ali i pojedince koji su izazvali prekid utakmice.

Iako se nakon registrovanja utakmice službenim rezultatom 3:0 neće voditi strijelci, ostaće upamćeno da je junak utakmice bio mladi sedamnaestogodišnji napadač Stefan Marčetić koji je sa dva gola donio prednost Borcu 2:1 i tako prije prekida utakmice donio svom timu rezultat koji ga vodi u polufinale Kupa BIH.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen bojDo

Duplo golo, em dobili po tamburi na terenu em ih policija omeksala. Real za sirotinju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC