• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo se oglasilo nakon što su dobili "odbijenice" od klubova u BiH: Hvala što ste odgovorili

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon što su klubovi Premijer lige Bosne i Hercegovine odbili sastanak, na koji je pozvao predsjednik Sarajeva Ismar Mirvić, oglasio se u utorak saopštenjem "bordo" klub.

 FK Sarajevo Izvor: Promo/FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo oglasio se u utorak saopštenjem, koje prenosimo sa klupskog sajta ekipe sa "Koševa", nakon što su ostali klubovi prvenstva BiH odbili sastanak.

"Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima Premijer lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fer-pleju, sprečavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. fudbalu.

Zahtjev većine navedenih klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. fudbala održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni - fer-plej je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao. Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. fudbala otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra", navedeno je u saopštenju sarajevskog kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC