• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk saznao kazne za dešavanja na meču sa Dinamom: Budžet "olakšan" za 60 hiljada

Autor Haris Krhalić

Hajduk kažnjen zbog divljanja navijača na utakmici Kupa.

 hajduk, torcida Izvor: STRINGER / AFP / Profimedia

Posljednjih nekoliko dana za splitski Hajduk bio je jako turbulento. Nakon četiri veza poraza (dva od Dinama, po jedan od Lokomotive i Hajduka) otišli su predsjednik kluba Lukša Jakobušić kao i trener Mislav Karoglan.

Posebno bolan bio je poraz u polufinalu Kupa Hrvatske u kojem je Hajduk na Poljudu poražen od Dinama rezultatom 0:1. Na kraju meča stvari su eksalirale te su izbili neredi. Torcida je, podsjetimo, probila prvi blok osiguranja i upala na teren, zbog čega su igrači obje ekipe pobjegli u svlačionicu.

Policija je brzom reakcijom vratila navijače na tribinu, ali nažalost nije stalo na tome, neredi su nastavljeni na splitskim ulicama, a epilog je bio 51 uhapšen navijač i tri policajca u bolnici.

Danas je HNS donio odluku o kaznama za ovaj nemili događaj, a Hajduk je kažnjen sa dvije utakmice pred praznim tribinama Poljuda i novčanom kaznom od 32 hiljade evra. Pored toga, kaznu je dobio i Dinamo koji je zbog skandiranja „Ubij, ubij, ubij Tovara“ kažnjen sa 4.000 evra.

Podsjećamo, iako je jedno vrijeme bio lider i činilo se da će "skinuti krunu" najvećem rivalu Dinamu, Hajduk je sada na trećem mjestu sa čak 10 bodova zaostatka u odnosu na Rijeku. Ispred njih je i zagrebački klub koji ima pet bodova više i utakmicu manje od svojih rivala (Varaždin), što govori da ćemo ubuduće gledati trku udvoje. I u njoj nije Hajduk.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC