• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vještačka inteligencija predvidjela osvajače Lige šampiona!

Autor Dragan Šutvić

Vještačka inteligencija predvidjela je osvajače Lige šampiona do 2103. godine..

 Vještačka inteligencija osvajači Lige šampiona do 2013. godine  Izvor: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Ko će osvojiti Ligu šampiona? Vještačka inteligencija zna! I to ne samo za ovu sezonu, nego i za naredne, tačnije do 2103. godine. Ako ste hrabri i vjerujete kompjuterima, onda možete i da zaradite novac. Primjera radi ove godine treba da se kladite na Barselonu. Doduše, već naredna je kritična, pošto je prognoza za Mančester junajted kome je potrebno čudo da se uopšte kvalifikuje za elitno takmičenje.

Bilo kako bilo, kompjuter ima svoju prognozu i na toj listi nema srpskih klubova. Od timova sa Balkana tu su dve ekipe. Ferencvaroš koji će osvojiti titulu 2057. godine i Dinamo Zagreb koji će "ušati pehar" podići 2102. godine. U tom periodu najviše titula prema prognozi vještačke inteligencije osvojiće Real Madrid, čak devet.

Mančester siti biće šampion još pet puta (2028, 2029, 2045, 2065. i 2078. godine, Liverpul još tri (2027, 2038. i 2083. godine), a na listi ima dosta iznenađenja. Tako je kompjuter odabrao Totenhem kao prvaka 2034. godine, Sporting 2035, Romu 2036, Njukasl 2037. godine, Vulverhemppton diže pehar 2042, Notingem Forest 2049, Malme 2056, Lester 2058. godine... Tu su još i Viljareal, Fejenord, Alaves, Šerif iz Tiraspolja, Brentford, Galatasaraj, Ajntraht Frankfurt...

Liga šampiona će se od sezone 2024/25 igrati u novom formatu, učestvovaće 36 timova i grupna faza biće po ligaškom sistemu. Dok se čeka naredna godina u završnici ove sezone znaju se parovi četvrtfinala. Igraće Arsenal - Bajern Minhen, Atletiko Madrid - Borusija Dortmund, Real Madrid - Mančester siti i PSŽ - Barselona. Finale se igra 1. juna na "Vembliju".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC