• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Čeferin kritikovao Hrvatsku zbog loših stadiona: To je sramota!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi čovjek UEFA kritikovao Hrvate zbog katastrofalnog stanja u kojem im se nalaze stadioni.

 aleksandar ceferin kritikuje hrvatsku zbog maksimira i poljuda Izvor: Profimedia

Prvi čovjek evropskog fudbala, slovenački advokat Aleksandar Čeferin, posljednjih godina intenzivno radi na usavršavanju fudbalske infrastrukture u zemljama koje nisu previše razvijene, ali ima i onih koje mu zadaju probleme. Primjera radi, dok je Srbija u posljednjih nekoliko godina dobila moderne stadione u Bačkoj Topoli, Loznici, Zaječaru i Leskovcu, u Hrvatskoj je izgrađen samo stadion Pampas u Osijeku, što ne prati renome tamošnjeg fudbala. I to nervira Čeferina!

U intervjuu za hrvatski "Nacional" Aleksandar Čeferin uputio je ozbiljne kritike na račun fudbalske infrastrukture u Hrvatskoj. Po njegovim riječima samo je stadion Rijeke u pristojnom stanju, stadion Osijeka je premali, a Maksimir i Poljud su sramota! Uskoro će nešto morati da se promijeni po tom pitanju ili će UEFA zabraniti da se mešunarodne utakmice igraju na najvećem stadionu u Zagrebu!

"Smatram da je fudbalska infrastruktura sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja država sa manje fudbalskih uspjeha. Mada ni u fudbalsku infrastrukturu država nije uložila nijedan evro. Drago mi je što sada pričaju o nacionalnom stadionu i o velikim ulaganjima u sport, nadam se da nije predizborna kampanja, ali mi iz Saveza kažu da su to ozbiljne stvari i da će sada mnogo ulagati. Ali, po mom mišljenju, Hrvatska nema nijedan stadion koji bi mogao da ugosti ozbiljan meč. I dalje je najbolji stadion u Rijeci. Osijek je nov, ali sve je malo. A Poljud i Maksimir su sramota", rekao je Čeferin.

Prvi čovjek UEFA u prethodnom periodu bio je gost Srbije i vidio je kako izgledaju fudbalski stadionu u Zaječaru i Leskovcu, koji bi trebalo da poprave fudbalsku infrastrukturu u čitavoj zemlji. Srbija sada ima nekoliko stadiona na kojima mogu da se igraju evropske utakmice, dok je u Hrvatskoj to jedan od najvećih problema!

"Kad vidite tu zatvorenu tribinu na Maksimiru... Blizu smo da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice. Već nekoliko puta smo bili blizu te odluke. Sada se nadamo da će se nešto pomjeriti. Čitao sam da su se nešto dogovorili sa gradom, sa crkvom, sa državom, sa HNS-om, ali ne znam detalje", zaključio je prvi čovjek UEFA.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC